Didžiausioje JAV technologijų parodoje – lietuvių triumfas

Kasmet sausį Las Vegasas (JAV) kelioms dienoms virsta pasauline technologijų sostine. Sausio 6–9 dienomis keliausime ten ir  mes bei su tūkstančiais kitų parodoje CES2016 ieškosime neregėtų gaminių ir stulbinamų išradimų, kurie gerins mūsų gyvenimą ateityje. Tačiau vieną dalyką žinome jau dabar. Tarp CES komisijos išrinktų 2016 metų geriausių pasaulyje inovatyvių gaminių (The 2016 Best of Innovation) yra ir vienas lietuvių sukurtas bei Lietuvoje gaminamas daiktas.

Tarp inovatyviausių gaminių pateko ir lietuvių sukurtas „Deeper“.<br>CES nuotr.
Tarp inovatyviausių gaminių pateko ir lietuvių sukurtas „Deeper“.<br>CES nuotr.
„Deeper“ jau spėjo pamėgti viso pasaulio išmanūs žvejai.<br>Deeper nuotr.
„Deeper“ jau spėjo pamėgti viso pasaulio išmanūs žvejai.<br>Deeper nuotr.
CES paroda kiekvienais metais sutraukia minias smalsuolių, čia pristatoma daugybė naujovių.<br>CES nuotr.
CES paroda kiekvienais metais sutraukia minias smalsuolių, čia pristatoma daugybė naujovių.<br>CES nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:15 PM

CES – bene didžiausia pasaulyje vartotojams skirtų gaminių paroda – kiekvienais metais rengia konkursą, kuriame renka gaminius, pasižyminčius išskirtiniu dizainu ir inžineriniais sprendimais. Gaminiai varžosi 27 kategorijose, kiekvieną kategoriją vertina trijų narių komisija. Atsižvelgiama į viską – dizainą, funkcionalumą, inžinerinius sprendimus, lyginama su tiesioginiais konkurentais rinkoje.

Metų geriausia inovacija (Best of Innovation) savo kategorijoje pripažįstamas gaminys, kuris surinko aukščiausius įvertinimus. Ir tarp tokį įvertinimą gavusių tobuliausių metų technologijos pavyzdžių, kurie parodos CES2016 metu puikuosis atskiroje demonstracinėje erdvėje, pateko nedidelis apskritas į vandenį metamas Lietuvoje gaminamas daiktas.

Bevielių išmaniojo telefono priedėlių kategorijoje geriausia 2016 m. inovacija CES pripažino išmanųjį žvejo pagalbininką „Deeper“. Tuo pačiu „Deeper“ tapo pirmuoju sonaru kada nors įvertintu CES. 

Žinant, kad parodą CES Las Vegase (JAV) organizuoja 285 mlrd. JAV dolerių vertės technologijų verslą vienijanti vartotojų technologijų asociacija (Consumer Technology Association), tai labai solidus ir rimtas įvertinimas.

„Tai buvo dar vieni fantastiški metai inovacijų apdovanojimams. Visi įvertinti gaminiai atstovauja įvairiausioms technologijų sritims ir parodo, kokia energinga, žavinti ir  daug žadanti yra vartotojams skirtų technologijų rinka. Šie inovatyvūs produktai rodo esmines tendencijas. Tai, ką matysime visose CES parodos salėse sausio mėnesį, kas kitais metais stums pasaulinę vartotojams skirtų technologijų pramonę į priekį“, – pristatydamas išrinktus gaminius kalbėjo CES viceprezidentas Karenas Chupka.

Lietuviai čia pateko į labai rimtą kompaniją. Be „Deeper“, kitose kategorijose nominuoti tokie gaminiai kaip „HP Envy“ kompiuteriai lenktu ekranu, „Samsung Gear S2“ išmanusis laikrodis ir „Samsung D6 edge+“ išmanusis telefonas, robotas-barmenas „Somabar“, „Ford“ išmaniųjų automobilių sistema, skraidyklė-kamera „Lily camera“, planšetinis kompiuteris „Lenovo Tab 3 Pro“.

P.S. Lrytas.lt vienintelis iš Lietuvos siunčia savo atstovą į parodą CES2016. Taigi daugiau reportažų apie viską tiesiai iš Las Vegaso jau sausio 4–9 dienomis skaitykite ir matykite tik mūsų portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.