Pristatė monstrišką kompiuterį: atrodo įspūdingai, pajėgumai pribloškia, bet sveria 55 kilogramus

Naudodamiesi mobiliosiomis darbo stotimis specialistai keliaudami gali apdoroti duomenimis ar vaizdo įrašus – tačiau naujas kompiuterio modelis šią koncepciją perkelia į visiškai naują lygmenį.

 Įmonė „Media Workstations“ pristatė naują įrenginį, kuris susilanksto iki standartinio stalo kompiuterio korpuso dydžio.<br> „Media Workstations“ iliustr.
 Įmonė „Media Workstations“ pristatė naują įrenginį, kuris susilanksto iki standartinio stalo kompiuterio korpuso dydžio.<br> „Media Workstations“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2023, 9:56 AM

Įmonė „Media Workstations“ pristato naują įrenginį, kuris susilanksto iki standartinio stalo kompiuterio korpuso dydžio.

Paprastai mobiliosios darbo stotys yra itin dideli nešiojamieji kompiuteriai. Tačiau šis kompiuteris pasižymi įspūdinga galia: jame veikia du „AMD Epyc Genoa“ 96 branduolių procesoriai ir įrengti 24 DIMM lizdai, leidžiantis išplėsti iki 6 TB DDR5 atminties.

Vienintelis dalykas, kuris gali riboti jo mobilumą, yra jo svoris: kompiuteris sveria net 55 kg.

Sistema vadinasi „a-X2P Portable Dual Epyc Workstation PC“, o dėl viduje įdėtos „E-ATX“ formato pagrindinės plokštės ji atrodo kaip standartinis negabaritinis kompiuteris.

Kaip pažymi „Wccftech“, panašu, kad įrenginyje veikia „Gigabyte MZ73-LM1“ modelis – dviejų lizdų plokštė, turinti daug funkcijų, skirtų aukštos klasės kompiuteriams.

Joje yra 12 DIMM lizdų kiekvienam procesoriui – iš viso 24 – palaikantys iki 6 TB DDR5–4800 laikinosios (RAM) atminties. Taip pat yra keturi PCIe 4.0 x16 lizdai, palaikantys du GPU.

Vienintelis PCIe Gen 4 M.2 NVME lizdas leidžia įdiegti operacinei sistemai skirtą SSD diską, taip pat yra du SlimSAS 8i su keturiais Gen4 NVMe arba 16 SATA jungčių. Integruota dviguba 10GbE tinklo plokštė – tačiau kiek keista tai, kad yra tik dvi USB-A jungtys.

Akivaizdu, kad tokiam aparatui taip pat reikia monitoriaus – ir ši sritis tikriausiai yra labiausiai pritrenkianti viso šio įrenginio dalis. Nes kompiuterį galima sukonfigūruoti su šešiais 24 colių (61 cm) įstrižainės ekranais, veikiančiais 1080p arba 4K raiška.

Tačiau įdomiausia tai, kad atrodo, jog jis turi mechanizmą, leidžiantį sulankstyti monitorius taip, kad jie būtų vienoje plokštumoje su korpusu. Jei pasirinksite šešių monitorių konfigūraciją, tai bus du atskiri ekranų moduliai.

Kalbant apie tai, kam šis kompiuteris skirtas, bendrovė teigia, kad jis kurtas tiesioginėms transliacijoms, vaizdo įrašų gamybai, darbui su virtualiomis mašinomis ir – kas greitai tampa norma – darbui su dirbtiniu intelektu.

Bendrovė savo svetainėje nenurodo įrenginio kainos, tačiau verta atkreipti dėmesį, kad kiekvienas procesorius gali kainuoti daugiau nei 8000 JAV dolerių.

Parengta pagal „Extremetech“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.