Dovanų idėjos senjorams: tik ir praktiškos, ir maloniai pradžiuginančios dovanos

Sunku išrinkti dovaną seneliui, močiutei ar kitam vyresniam artimajam? Štai kelios idėjos, kaip nudžiuginti garbaus amžiaus artimuosius, kuriems, regis, gyvenime nieko netrūksta.

Štai kelios idėjos, kaip nudžiuginti garbaus amžiaus artimuosius, kuriems, regis, gyvenime nieko netrūksta.<br>„Pexels“ nuotr.
Štai kelios idėjos, kaip nudžiuginti garbaus amžiaus artimuosius, kuriems, regis, gyvenime nieko netrūksta.<br>„Pexels“ nuotr.
Elektrinė antklodė „Gallet Electris Blanket GALCCH130“
Elektrinė antklodė „Gallet Electris Blanket GALCCH130“
Sulčiaspaudė „Gorenje CJ40W“
Sulčiaspaudė „Gorenje CJ40W“
Mini krosnelė „Simfer Midi M 4502 TURBO“
Mini krosnelė „Simfer Midi M 4502 TURBO“
Kojų šildyklė „Adler AD 7432“
Kojų šildyklė „Adler AD 7432“
Siuvimo mašina „Singer 3321“
Siuvimo mašina „Singer 3321“
Laikrodis „Muse Light Clock Radio ML-198CR“
Laikrodis „Muse Light Clock Radio ML-198CR“
Radijo imtuvas „SHARP DR-430“
Radijo imtuvas „SHARP DR-430“
Dulkių siurblys – robotas „Midea M9“
Dulkių siurblys – robotas „Midea M9“
Langų valymo robotas „Hutt W8“
Langų valymo robotas „Hutt W8“
Dulkių siurblys – šluota „Bissell Icon Turbo 25V“
Dulkių siurblys – šluota „Bissell Icon Turbo 25V“
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 4:52 PM

Elektrinė antklodė „Gallet Electris Blanket GALCCH130“

Elektra šildoma itin švelni antklodė „Gallet“ yra puiki dovana vėsiems vakarams tiek žiemą, tiek ir vasarą. Antklodės galingumas reguliuojasi net su devyniais skirtingais šildymo režimais nuo 30 iki 60 laipsnių karščio.

Antklodė turi atskirą valdymo pultelį su ekranu, kuriame galima nusistatyti šildymo laikmatį ir automatinį išsijungimą. Speciali funkcija – lovos pašildymas prieš einant miegoti.

Atskirų pagyrų vertas itin minkštas antklodės audinys iš mikrofliso, kurį galima skalbti.

Sulčiaspaudė „Gorenje CJ40W“

Itin patrauklia kaina pasižyminti sulčiaspaudė gali padėti senjorams gauti kuo daugiau vitaminų iš šviežiai išspaustų sulčių. Citrusiniams vaisiams (apelsinams, greipfrutams, citrinoms, mandarinams) skirta sulčiaspaudė valdoma mygtuko paspaudimu.

Sulčiaspaudė vienu kartu išspaus iki 1 litro sulčių, o saugų procesą užtikrins guminės kojelės, kurios veikimo metu apsaugo prietaisą nuo judėjimo.

Mini krosnelė „Simfer Midi M 4502 TURBO“

Senjorai neretai skundžiasi, kad virtuviniai prietaisai jiems yra per dideli – juk neverta jungti orkaitės, kai gamini tik dviem žmonėms ar vienam. Mini krosnelė „Simfer“ – puikus sprendimas, kuris užims ir mažiau vietos, ir pareikalaus kur kas mažiau elektros sąnaudų, nei įprasta orkaitė.

Krosnelė valdoma mechaninėmis rankenėlėmis, kuriomis reguliuojasi ne tik karštis, bet ir skirtingi kepimo režimai. Joje galima ne tik kepti, bet ir atšildyti produktus ar net pasigaminti jogurtą. Ji taip pat turi savaiminio išsivalymo garais funkciją.

Kojų šildyklė „Adler AD 7432“

Kojų šildytuvas – puiki dovanos idėja garbaus amžiaus artimiesiems, ypač jei jie linkę greičiau sušalti ar turi kraujotakos sutrikimų. Minkšto ir švelnaus audinio elektrinė kojų šildyklė su nuotolinio valdymo pulteliu močiutei ar seneliui patiks labiau ir už vilnones kojines.

Universalaus dydžio kojų šildyklė tinka net iki 46 pėdos dydžio, o viduje esantį pamušalą galima plauti iki 40 laipsnių temperatūros vandenyje.

LCD ekraną turintis šildyklės valdiklis leis pasirinkti iš 6 šildymo lygių, o laikmatis automatiškai išjungs prietaisą po 90 minučių. Šildyklė turi apsaugą nuo perkaitimo ir elektros srovės svyravimų, todėl yra visiškai saugi.

Siuvimo mašina „Singer 3321“

„Singer“ – vienas iš žinomiausių siuvimo mašinų prekės ženklų pristato ekonomišką ir itin patogią siuvimo mašiną, kuri turi visas reikiamas pagrindines funkcijas ir dar daugiau. Rankdarbius mėgstančios moterys įvertins paprastą jos valdymą ir plačias galimybes.

„Singer 3321“ siuvimo mašina turi tvirtą aliuminio lydinio korpusą, tačiau yra lengva ir turi daugybę funkcijų, kurios pravers tiek siuvant ar taisant drabužius, tiek norint pasisiūti namų tekstilės gaminių.

Laikrodis „Muse Light Clock Radio ML-198CR“

Šviečiantis laikrodis su integruotu radijo imtuvu ir įkrovimo funkcija – itin praktiška ir naudinga dovana. Šis laikrodis gali keisti spalvas ar šviesti baltai, o laikas gali būti rodomas pasirinktu ryškumu. Didelius skaitmenis bus lengva matyti net silpnesnį regėjimą turintiems vyresnio amžiaus žmonėms.

Laikrodžio apšvietimas gali imituoti saulėlydžio ir saulėtekio efektą, taip pat gali skleisti gamtos garsus, todėl vakare padės lengviau užmigti, o ryte – maloniai prabusti. Žinoma, jis turi ir žadintuvą su atidėjimo funkcija. Be to, laikrodyje galima nustatyti iki 20 radijo stočių. USB-C tipo jungtis suteiks galimybę įkrauti įvairius išorinius įrenginius.

Radijo imtuvas „SHARP DR-430“

Dažnas senjoras neįsivaizduoja savo kasdienybės be radijo imtuvo. Šiuolaikiškas skaitmeninis radijas su puikiu garsu, „Bluetooth“ belaidžiu ryšiu ir 40 radijo stočių atmintimi yra puiki kalėdinė dovana.

Modernus skaitmeninis radijas turi automatinę radijo stoties paieškos sistemą, o „Bluetooth“ ryšys leidžia naudotis radijo imtuvu ir kaip kolonėle perduodant muziką iš telefono, kompiuterio ar televizoriaus.

Taip pat, šis radijo imtuvas turi ausinių įvestį, tad norint privatumo galima muzikos ar naujienų klausytis per ausines. Prietaise yra laikmatis, kuris automatiškai išjungia radiją, žadintuvas, LCD ekranėlis, rodantis datą ir laiką bei daug kitų patogumą garantuojančių funkcijų.

Dulkių siurblys – robotas „Midea M9“

Kambarių tvarkymas senjorams turi būti kuo paprastesnis, o tai užtikrinti padės dulkių siurblys – robotas.

„Midea M9“ yra naujausias ir efektyviausias robotas – dulkių siurblys „Midea“ siurblių šeimoje, kuris siurbia ir plauna vienu metu, o plaudamas papildomai spaudžia šluostes prie grindų tad išvalo net ir pridžiūvusias dėmes bei taip pasiekia dar geresnius valymo rezultatus.

M9 automatiškai pakelia plovimo šluostes privažiavęs kilimą tam, kad jo nesudrėkintų. Jis taip pat puikiai išvengia kliūčių, esančių ant grindų, tokių kaip šlepetės, laidai ar kiti smulkūs kasdieniai daiktai.

„Midea M9“ siurblys – robotas naudoja dviejų linijų lazerius, kurių dėka sudaromas 3D namų vaizdas ir išvengiama visų kliūčių, pasitaikančių valymo kelyje.

Baigęs darbą siurblys pats grįžta į pakrovimo vietą, tad senjorams nereikės rūpintis šio siurblio perkėlimu iš vienos vietos į kitą. Siurbimo kokybei užtikrinti naudojamas „Hepa Group“ filtras.

Langų valymo robotas „Hutt W8“

Langų valymas daugeliui senjorų gali būti vienas sudėtingesnių namų ruošos darbų, nes reikalauja nemažai fizinių pastangų ypač, jei langų namuose yra daug, o gyvenant daugiabutyje langų valymas gali būti netgi pavojingas. Norėdami palengvinti vyresnio amžiaus artimųjų buitį, galime jiems padovanoti nepamainomą pagalbininką – langų valymo robotą „Hutt W8“.

Šis prietaisas turi dvigubą vandens purškimo sistemą ir 80 ml vandens rezervuarą, su kuriuo galima išvalyti iki 35 kv.m, langų. Robotas langus gali valyti tiek šlapiu, tiek sausu būdu.

Išmanusis langų valymo robotas siūlo pasirinkti efektyviausią maršrutą, kad valymo procesas vyktų nepraleidžiant nė vieno plotelio. Išmanusis algoritmas automatiškai pritaiko plovimo galią skirtingoms dėmėms. Robotą galima naudoti ne tik langų, bet ir kitų paviršių valymui – jis pasitarnaus švarinant veidrodžius, plyteles, šiurkštų ir lygų stiklą ir net medieną.

Robotas prilipęs prie stiklo gali išbūti iki 20 minučių, o dviguba apsauga su virve garantuoja, kad prietaisas nenukris ant žemės.

„Hutt W8“ žavi ne tik savo funkcijomis ir puikiais darbo rezultatais, bet ir itin patogiu įpakavimu – stilingame lagaminėlyje telpa ne tik pats langų robotas bet ir visos reikalingos detalės bei priedai, tad nenaudojamas robotas neužims daug vietos namuose.

Dulkių siurblys – šluota „Bissell Icon Turbo 25V“

„Bissell Icon Turbo 25V“ tai itin manevringas ir galingas dulkių siurblys – šluota, kuris padės palaikyti švarą ir tvarką senjorų namuose net ir po smagių žaidimų su anūkais ar namuose kompaniją palaikant augintiniams. Belaidis siurblys laikomas pakrovimo stotelėje iki tol, kol jo prireikia.

Su 400 W skaitmeniniu varikliu ir sistema „Turbo Boost“ šis siurblys – šluota valo itin galingai. Patentuota „Tangle Free“ šepetėlių sistema neleidžia plaukams apsivynioti aplink šepetį ir jie lengvai įtraukiami. Pakrautas siurblys mažos galios režime veikia net iki 50 minučių.

Šis siurblys tinkamas valyti ne tik kietas grindis ar kilimus, bet, prireikus, ir sofas, lovas, sienas ar lubas nes yra ne tik galingas, bet ir lengvas. Jam nereikia pirkti papildomų dulkių surinkimo maišelių, nes nešvarumų rezervuaras yra paprastai išpurtomas vieno mygtuko paspaudimu.

„Bissell Icon Turbo 25V“ turi įmontuotą ryškų LED apšvietimą, kuris puikiai apšviečia net ir smulkiausius nešvarumus ar pavienius plaukus, kurie slepiasi kampuose, po lovomis ar kitose mažiau apšviestose vietose. Visi tokie nešvarumai nelieka nepastebėti ir yra susiurbiami dėka LED apšvietimo ir viso pločio siurbimo sistemos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.