Teigiama, kad „Apple“ perpus mažins „Vision Pro“ tiekimą

Pranešama, kad „Apple“ dėl sumažėjusios paklausos mažins „Vision Pro“ mišriosios realybės akinių tiekimo planus likusiai metų daliai.

 Pranešama, kad „Apple“ dėl sumažėjusios paklausos mažins „Vision Pro“ mišriosios realybės akinių tiekimo planus likusiai metų daliai.<br> T. Bauro nuotr.
 Pranešama, kad „Apple“ dėl sumažėjusios paklausos mažins „Vision Pro“ mišriosios realybės akinių tiekimo planus likusiai metų daliai.<br> T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2024, 9:25 AM

„The Verge“ pasakoja, kad „Apple“ analitikas Ming-Chi Kuo rašo, jog „Apple“ sumažino „Vision Pro“ užsakymų skaičių dar prieš pradedant prekiauti už JAV ribų. Jo šaltiniai teigia, kad dabar „Apple“ tikisi per šiuos metus parduoti tik apie 400 000–450 000 vienetų – palyginti su tuo, kas, pasak M-C. Kuo, buvo „rinkos sutarimu“, t. y. 700 000–800 000 vienetų. 3500 JAV dolerių kainuojančio „Vision Pro“ paklausa sumažėjo daug labiau, nei tikėjosi bendrovė.

Susidūrusi su nenumatytu paklausos sumažėjimu, „Apple“ dabar koreguoja savo planus, galbūt nustumdama pigesnės mišrios realybės ausinių versijos ateitį po 2025 m. (jei ji apskritai pasirodys).

„Apple Vision Pro“ dėl savo techninio meistriškumo sužavėjo pirmuosius pirkėjus – tačiau ne tiek, kad visus juos išlaikytų pasibaigus galimybės grąžinti laikotarpiui.

„Apple“ dažnai nustato tendencijas naujų produktų rinkose – ir jei „Vision Pro“ nepasiteisins, tai gali sukelti atgarsių visoje pramonėje, rašo „The Verge“. M-C. Kuo mano, kad tam tikrų VR ir AR skirtų komponentų – pavyzdžiui, micro OLED ekranų – paklausa gali nepasiekti tokio įsisavinimo lygio, kuris būtinas masinei gamybai, kad jie patektų į kitus įrenginius.

Taip pat „Bloomberg“ praneša, kad „Apple Inc.“ vyresnysis direktorius, vadovavęs naujųjų „Vision Pro“ ausinių rinkodarai, po neseniai įvykusio pristatymo pasitraukė iš pareigų.

Frankas Casanova, „Apple“ kompanijoje dirbęs 36 metus ir ėjęs įvairias pareigas, taip pat padėjęs vadovauti „iPhone“ plėtrai, išėjo iš darbo praėjusią savaitę, rašoma jo „LinkedIn“ puslapyje. 2019 m. jis buvo paskirtas pirmuoju „Apple“ papildytosios realybės rinkodaros vadovu, o vėliau jam buvo pavesta vadovauti mišriosios realybės akinių kūrimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.