Nyderlandų bendrovė į Marsą žmones skraidins be atgalinio bilieto

Kai kuriose šalyse juokaujama, kad nekenčiamą žmogų reikia be atgalinio bilieto išsiųsti į Marsą. Regis, po dešimtmečio tai nebebus vien pokštas.

Kai kuriose šalyse juokaujama, kad nekenčiamą žmogų reikia be atgalinio bilieto išsiųsti į Marsą. Regis, po dešimtmečio tai nebebus vien pokštas. Olandų verslininkas tokias kalbas pasiryžo paversti realybe. 35 metų Basas Lansdorpas stengiasi įgyvendinti iš pažiūros beprotišką idėją.
Kai kuriose šalyse juokaujama, kad nekenčiamą žmogų reikia be atgalinio bilieto išsiųsti į Marsą. Regis, po dešimtmečio tai nebebus vien pokštas. Olandų verslininkas tokias kalbas pasiryžo paversti realybe. 35 metų Basas Lansdorpas stengiasi įgyvendinti iš pažiūros beprotišką idėją.
Daugiau nuotraukų (1)

„Fox“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

2012-07-27 09:07, atnaujinta 2018-03-17 19:41

Olandų verslininkas tokias kalbas pasiryžo paversti realybe. 35 metų Basas Lansdorpas stengiasi įgyvendinti iš pažiūros beprotišką idėją. Nyderlandų verslininkas įkūrė kompaniją „Mars One”, kuri 2023 metais ketina skraidinti į Marsą žmonių grupę be atgalinio bilieto.

Maža to, norintieji dalyvauti tokioje savižudiškoje misijoje turės pirmiausia pereiti atranką.

Iš pradžių, treniruočių stovykloms bus atrinkta 40 žmonių, kurie trims mėnesiams bus įkurdinti dykumoje, greičiausiai JAV.

Tai bus tarsi įsivaizduojama Marso kolonija. Vėliau 40 žmonių komanda bus sumažinta iki 10 narių, kurie bus išsiųsti į Marsą ir esą niekada nebegrįš į Žemę. „Ten jie gyvens visą likusį savo gyvenimą”, – pasakojo B.Lansdorpas.

Pirmųjų atvykėlių Marse lauks gyvenvietė, kurią iki 2023 metų planuoja tolimoje planetoje pastatyti „Mars One” komanda. Į žmonių koloniją Marse kas porą metų papildomai būtų atsiunčiama dar po keturis žmones.

B.Lansdorpas neatmeta galimybės, kad norėdamas užsidirbti projektui daugiau pinigų jis gali įgyvendinti realybės šou idėją. Laidai būtų filmuojama žmonių į Marsą atranka ir bandomoji kolonija Marse, kuri ten turėtų atsirasti apie 2018-uosius.

B.Lansdorpas pripažįsta, kad Marse atsiradus nuolatinei gyvenvietei, teoriškai žmonėms pasiūlyti bilietus atgal į Žemę nebūtų labai sudėtinga.

Tačiau „Mars One” pasiryžusi duoti bilietus tik į vieną pusę.

Viskas skamba labai intriguojamai, tačiau olandas ir su juo bendradarbiaujantys mokslininkai pripažįsta, jog sunkumų įgyvendinant idėją bus nemažai. Pavyzdžiui, žmonės Marse turėtų auginti augalus naudodamiesi hidroponikos ūkininkavimo metodu, kuriam nereikia dirvožemio. („Fox News”, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.