Atidėtas Pietų Korėjos raketos paleidimas

Dėl gedimų atidėtas Pietų Korėjos raketos nešėjos „KSLV-1“ paleidimas, kuris turėjo įvykti penktadienio rytą, remdamasi Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“, skelbia „RIA Novosti“.

Dėl gedimų atidėtas Pietų Korėjos raketos nešėjos "KSLV-1" paleidimas, kuris turėjo įvykti penktadienio rytą.<br>EPA-ELTA
Dėl gedimų atidėtas Pietų Korėjos raketos nešėjos "KSLV-1" paleidimas, kuris turėjo įvykti penktadienio rytą.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 26, 2012, 3:47 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:43 PM

„Ruošiantis paleidimui, pirmoje raketos pakopoje buvo aptiktas gedimas, - dienraščiui „Kommersant“ sakė „Roskosmos“ atstovė. - Buvo nuspręsta raketą nukelti nuo pakilimo aikštelės ir nugabenti į tyrimų platformą atlikti papildomus patikrinimus“.

„Iš sujungimo tarp pirmos raketos nešėjos „KSLV-1“ pakopos ir paleidimo aikštelės buvo pastebėtas nutekėjimas“, - naujienų agentūrai „Yonhap“ sakė Korėjos mokslo ir technologijų ministras. Pasak jo, nutekėjimas buvo pastebėtas likus kelioms valandoms iki paleidimo. Raketos iškėlimas į orbitą atidedamas mažiausiai trims dienoms.

Vėliau Rusijos ekspertai patvirtino, kad pažeista plomba sujungimo įrenginyje, kuris jungia raketą ir paleidimo aikštelę, skelbė „Yonhap“.

Raketos nešėjos paleidimas iš Naro kosmoso centro - trečias bandymas po dviejų nesėkmių 2009 ir 2010 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.