„Tyrėjų naktis“ ypač žavėjo vaikus

Šiųmetė „Tyrėjų naktis“ ypač traukė dalyvauti pačius jauniausius mokslo entuziastus – vaikus ir paauglius. Anot renginio organizatorių, mažuosius smalsuolius lydėję tėvai ypač pasigenda tokio pobūdžio renginių jų atžaloms, o patys vaikai itin entuziastingai kibo bandyti mokslo atradimus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2013, 10:35 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:19 PM

„Džiaugiuosi, kad į renginius tėvai atveda ir pačius mažiausius – sužadinę jų domėjimąsi mokslu ateityje turėsime naujų ir itin gerų atradimų įvykdysiančia kartą. Stebėdami žmonių susidomėjimą suprantame, kad atverdami savo laboratorijas bei mokslo ir tyrimų centrus iš tikrųjų paskatiname žmones domėtis mokslu – tai ir yra labai svarbu“, - sako Tomas Žalandauskas, Baltijos pažangių technologijų instituto direktorius.

Mokslo ir atradimų nakties metu net 18 valandų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Molėtų observatorijoje buvo demonstruojami eksperimentai ir simuliacijos, vyko dešimtys parodų ir ekskursijų, sukvietė išskirtinės paskaitos ir įtraukiančios diskusijos.

Šiemet renginio organizatoriai pasiūlė daugiau kaip 80 praktinių veiklų – kūrybinių dirbtuvių, eksperimentų ir interaktyvių paskaitų, - vietos į kurias „ištirpo“ vos pradėjus registraciją.

Kelis šimtus mokslui neabejingų praeivių pritraukė ir Vilniuje tradiciškai vykę renginiai viešose vietose – keturiose „Coffee Inn“ kavinėse bandymus rodė chemikai ir fizikai, vyko diskusijos apie mokslą prie kavos.

„Tyrėjų naktis“ paskutinį rugsėjo penktadienį vyksta daugiau nei 30 Europos šalių, o pažinti mokslo rezultatus tądien pakvietė daugiau nei 300 Europos miestų. Tai – Europos Komisijos iniciatyva, kurios tikslas - didinti mokslininkų pripažinimą visuomenėje sudarant galimybę iš arti susipažinti su jų darbais ir pasiekimais.

Projektą „Tyrėjų naktis 2013” Lietuvoje įgyvendina Baltijos pažangių technologijų institutas kartu su partneriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.