Šiandien į kosmosą turėtų pakilti pirmieji lietuviški palydovai

Trečiadienį į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) turėtų būti išgabenti pirmieji du lietuviški palydovai.

Numatoma, kad apie kilogramą sveriantys lietuviški palydovai 400 kilometrų aukštyje skries šešis mėnesius.<br>KTU nuotr.
Numatoma, kad apie kilogramą sveriantys lietuviški palydovai 400 kilometrų aukštyje skries šešis mėnesius.<br>KTU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-08 08:48, atnaujinta 2018-02-17 20:07

Erdvėlaivis iš JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) skrydžių centro Volopo saloje turėtų pakilti trečiadienį 13.32 val. JAV Rytų pakrantės laiku (20.32 val. Lietuvos laiku).

Nešančiosios raketos krovinio dalis bus du pirmieji istorijoje Lietuvos palydovai – Kauno technologijos („LitSat-1“) ir Vilniaus universiteto („LituanicaSat-1“) kūriniai.

Pasak Kauno technologijos universiteto vykdomo projekto „Misija Lituanica 80“ komandos narės Aušros Kukelkaitės, planuojama, kad lietuviški palydovai iš TKS į orbitą bus paleisti vasario mėnesį.

Numatoma, kad apie kilogramą sveriantys lietuviški palydovai 400 kilometrų aukštyje skries šešis mėnesius.

Erdvėlaivio, turinčio nugabenti palydovus į kosminę stotį, startas kelis kartus buvo atidėtas. Paskutinį kartą jo kilimas pavėlintas dėl prastų oro sąlygų – pūgos JAV. Gruodį jis atidėtas dėl gedimo Tarptautinėje kosminėje stotyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.