A.Warholo sukurti atvaizdai parduoti už 151 mln. dolerių

Du garsūs Andy Warholo sukurti darbai, vaizduojantys Elvį Presley ir Marloną Brando, trečiadienį aukcione Niujorke parduoti už daugiau kaip 151 mln. dolerių, nors prieš aukcioną buvo tikimasi už juos gauti gerokai mažiau.

A.Warholo darbai, vaizduojantys E.Presley ir M.Brando, buvo pasiūlyti „Christie's“ aukcionui.<br>AP nuotr.
A.Warholo darbai, vaizduojantys E.Presley ir M.Brando, buvo pasiūlyti „Christie's“ aukcionui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2014, 9:15 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:06 PM

Poparto legendos A.Warholo 1963 metų „Triple Elvis“ – šilkografijos tecnika sukurtas darbas su trimis rokenrolo karaliaus, pozuojančio kaip kaubojus su ginklu, atvaizdais – aukcione „Christie's“ nupirktas už 81,9 mln. dolerių.

Įspūdingas 2 m aukščio kūrinys, kuriam panaudotas reklaminis kadras iš Dono Siegelio režisuoto 1960-ųjų vesterno „Flaming Star“, prieš aukcioną buvo vertinamas 60 milijonų, bet po šešias minutes trukusio karštligiško kainų siūlymo galutinė suma buvo daugiau kaip 20 milijonų didesnė.

Panašiai nutiko ir dėl kito klasika tapusio A.Warholo darbo „Four Marlons“. Šiam didžiuliam darbui buvo panaudoti keturi legendinio aktoriaus atvaizdai iš jo 1953 metų klasikinės juostos apie motociklininkų gaują „Laukinis“.

Tačiau abi trečiadienio kainos neprilygo A.Warholo darbų visų laikų rekordui, kuris priklauso „Silver Car Crash (Double Disaster)“, pernai lapkritį aukcione „Sotheby's“ nupirktam už 105,4 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?