Kauniečiai sniego skulptūrų kūrėjai laimėjo auksą JAV

Praėjusį savaitgalį Kolorado valstijoje JAV pasibaigusiame

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 2, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:56 AM

Nugalėtojais tapo ne kartą panašiuose renginiuose užsienyje dalyvavę skulptoriai Kęstutis Lanauskas, Mindaugas Jurėnas, Artūras Burneika bei architektas Tomas Petreikis. Kauniečiai tokį patį žiemišką pasaulio skulptorių turnyrą yra laimėję ir prieš penketą metų.

Šį kartą festivalyje dalyvavusios komandos skulptūroms kurti gavo po 20 tonų sveriantį sniego bloką. Vien tik rankine įranga iš tokio luito per keletą parų reikėjo sukurti įspūdingą kūrinį.

Pasak kauniečių, darbo sąlygos buvo sudėtingos. Dienomis vyravo keli laipsniai šalčio, naktimis pašaldavo ir skulptūra apledėdavo, sniegas buvo trapus. Tačiau idėją įgyvendinti pavyko.

Lietuvių menininkų kompozicija iš sniego „Amžinos kaitos vėjas“, anot kūrėjų, savyje „sutalpino“ debesis, lietų, jūras, vandenyną, ledynus ir sniegą. Visa tai, kas yra vanduo, kuriame, beje, atsirado gyvybė. Nors kartais ją ir tekdavo saugoti nuo šios stichijos, kaip byloja Nojaus arkos istorija.

„Kur plukdys mūsų arką, gyvybę, žmoniją amžinos kaitos vėjas? Kokie toliai ir horizontai, krantai ir iššūkiai dar laukia mūsų ateityje?“, – taip per filosofinius svarstymus savąją koncepciją atskleidė patys autoriai, globaliai pažvelgę į Brekenridže festivalio dalyviams tekusias užduotis.

Prieš penketą metų kauniečiams JAV pavyko nugalėti kolegas, sukūrus skulptūrą „Gyvenimas yra kova“, o 2011- aisiais ta pati kūrėjų iš Kauno grupė laimėjo aukso medalį Japonijoje, Saporo sniego festivalyje. Prizinių vietų kauniečiai skulptoriai šiame festivalyje yra laimėję ir ankstesniais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.