Ilgas Evaldo Janso kelias į Pamėnkalnio galeriją

Vilniaus Pamėnkalnio galerijoje trečiadienį atidaroma jo kūrybos paroda „Janso kelias“.

Menininkas Evaldas Jansas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Menininkas Evaldas Jansas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 1:35 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:45 AM

Vilniaus Pamėnkalnio galerijoje trečiadienį atidaroma jo kūrybos paroda „Janso kelias“.

Parodos „Janso kelias“ lankytojai galės pamatyti ne tik slapčia ilgą laiką fiksuotą Vilniaus „plaštakių“ kasdienybę, bet ir autoriaus komiksinio žanro tapybos darbus bei vaizdo kūrinius apie meno santykį su visuomene, kuriuose aktorių vaidmuo teko iškiliausiems šiuolaikinio Lietuvos meno atstovams.

Naujausia E.Janso darbų paroda, atskleisianti jo asmenybę, leis ne tik giliau susipažinti su menininko darbais, jo savitu požiūriu į gyvenimą, jį supančius žmones, bet ir parodos atidarymo svečius pakvies susipažinti su jo kūrybos keliu, tiesiogiai keliaujant per menininkui brangias vietas.

„Ši paroda – man vienas svarbiausių įvykių. Tai – savotiškas mano „potpourri“, nes ne tik geriausiai iliustruoja mano kaip kūrėjo kelią, bet ir leidžia pačiam pažvelgti į save iš kito kampo. Tad ant šio pjedestalo pristatau darbus iš skirtingo laikmečio, iliustruojančius mano paieškas, jausmus ar būtent tą gyvenimo momentą, kuris įkvėpė konkrečiam kūriniui“, – sakė E.Jansas.

Parodoje „Janso kelias“ bus rodomi menininko tapybos, vaizdo, fotodarbai bei skulptūrinės kompozicijos, dokumentiškai nusakančios jo mintis, emocijas, iššūkius.

„Koliažai, kupini akių, mirguliuoją portretiniais fragmentais, gyvenimo, praėjusio laiko fragmentais, kasdien fiksuoti, dokumentuoti, fokusuoti judesiai, vyksmai, tapyboje „pagauti“ socialaus-asocialaus pasaulių paribiai, ekskrementais ant pjedestalo, aštri širdis – Janso kelio dokumentai“, – apie naujausią menininko parodą mano dailėtyrininkė Vaidilutė Brazauskaitė-L.

E.Jansas laikomas netikėtu atradimu meno rinkoje bei vienu perspektyviausių šiuolaikinių menininkų, įsiveržusių į ją prieš beveik dešimt metų, o jo kūryba, anot dailėtyrininko Kęstučio Šapokos, balansuoja tarp sarkazmo, agresijos ir nihilizmo, persisunkusio socialinio dugno syvais.

„Savo kelią iliustruosiu beveik dvidešimčia darbų, kurie ne tik paglostys, bet ir šokiruos“, – apie savo parodą sakė menininkas.

E.Jansas (g. 1969) yra surengęs daugiau nei 10 personalinių parodų Lietuvoje bei užsienyje, dalyvavęs keliose dešimtyse grupinių parodų, taip pat daugelyje pasaulinių filmų festivalių, ne kartą įvertintas kultūros stipendijomis. Menininko darbų yra įsigiję šiuolaikinio meno kolekcininkai iš Lietuvos bei užsienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.