Naujovė Lietuvoje: automobilių centre – nuolatinė meno galerija

Atvažiavus pirkti automobilio, tuo pačiu savo namus galima papuošti ir meno kūriniu. Tokia galimybė siūloma „Mercedes Benz“ automobilių centre šalia uostamiesčio. Čia įkurtas „Klaipėdos galerijos“ filialas – pirmasis Lietuvoje tokioje neįprastoje erdvėje.

Puiki kaimynystė – puikūs automobiliai ir meno kūriniai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Puiki kaimynystė – puikūs automobiliai ir meno kūriniai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 13, 2016, 10:35 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:55 PM

Trumpalaikės dailės parodos automobilių salonuose – nebe naujiena. O šalia Jakų viaduko atsidariusi meno galerija veiks nuolat.

Pirmojoje meno kūrinių parodoje „Diskursai“ pristatomi žinomų Klaipėdos ir Lietuvos kūrėjų darbai.

Čia eksponuojami Dalios Kaščiūnaitės, Vidmanto Jusionio, Patricijos Jurkšaitytės, Romualdo Inčirausko, Antano Obcarsko, Rūtos Jusionytės, Gintaro Palemono Janonio, Virginijaus Viningo, Modesto Malinausko, Artūro Kavaliausko kūriniai.

Bendrovės „Silberauto“ direktorius Rimantas Stankevičius pasakojo, kad idėja šalia naujų automobilių demonstruoti meno kūrinius gimė Nidoje besikalbant su uostamiesčio kūrėja Aida Pečeliūniene ir svarstant, kaip būtų galima pagyvinti saloną.

Klaipėda perėmė Lietuvos kultūros sostinės vėliavą. Tikimės savo salone ne tik rengti meno kūrinių parodas. Čia puiki erdvė, gera akustika ir apšvietimas, gali skambėti muzika, vykti kiti kultūros renginiai“, – sakė R.Stankevičius.

Klaipėdos galerijos vadovė Violeta Jusionienė viliasi, jog net ir menu nesidomintys žmonės čia suvoks, kad ne tik automobilis yra vertybė ir galbūt į namus grįš nešini ir paveikslu.

„Galerija automobilių salone kol kas unikalus atvejis Lietuvoje. Ši netikėta meno ir automobilių draugystė galbūt kai ką ir šokiruoja, bet tai – tik į naudą visiems. Ateities planuose – skulptūrų paroda, personalinės menininkų parodos“, – sakė V.Jusionienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.