Nukentėjo dėl koronos viruso uždarytas muziejus – vagys išnešė Vincento Van Gogho paveikslą

Vagys išnešė vieną impresionizmo grando Vincento van Gogho (Vinsento van Gogo) paveikslą įsilaužę į muziejų Nyderlanduose, kuris buvo uždarytas lankytojams dėl koronaviruso protrūkio, pirmadienį informavo šios įstaigos direktorius.

 Pavogtas paveikslas (fragmentas).<br> Groningerio muziejaus nuotr.
 Pavogtas paveikslas (fragmentas).<br> Groningerio muziejaus nuotr.
 Pavogtas paveikslas.<br> Groningerio muziejaus nuotr.
 Pavogtas paveikslas.<br> Groningerio muziejaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimondas Čiuplys, BNS

2020-03-30 18:19, atnaujinta 2020-03-30 18:58

„Praeitą naktį įvyko įsilaužimas ir buvo pavogtas Van Gogho paveikslas“, – sakė Lareno Singerio muziejaus vadovas Evertas van Osas.

Pasak direktoriaus, nusikaltėliai išnešė 1884 metais nutapytą paveikslą „Klebonijos sodas Niunene pavasarį“. Jis yra viena iš to paties ciklo drobių, V. van Gogho nutapytų, kai jis gyveno savo tėvo name.

Anot vietos žiniasklaidos, pavogtas paveikslas vertinamas 1–6 mln. eurų.

Nyderlandų policija anksčiau pranešė pradėjusi tyrimą dėl maždaug 3 val. 15 min. vietos (4 val. 15 min. Lietuvos) laiku įvykdyto įsilaužimo į meno muziejų. Vagys į pastatą pateko išdaužę stiklines priekines duris, sakoma policijos ir olandų žiniasklaidos pranešimuose.

Iki uždarymo šiame muziejuje buvo eksponuojama olandų ir indoneziečių tapytojo Jano Tooropo (Jano Toropo) bei olandų abstrakcionisto Pieto Mondriaano (Pito Mondriano) darbų paroda „Sielos veidrodis. Nuo Tooropo iki Mondriaano“, surengta bendradarbiaujant su Amsterdamo valstybiniu muziejumi.

Muziejuje saugoma amerikiečio menininko Williamo Singerio (Viljamo Singerio) ir jo žmonos Annos (Anos) meno kūrinių kolekcija, turinti apie 3 tūkst. eksponatų, įskaitant garsiojo prancūzų skulptoriaus Auguste'o Rodino (Ogiusto Rodeno) „Mąstytojo“ vieną iš atliejų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.