Sostinėje duris atvėrė nauja šiuolaikinio meno galerija

Šiuolaikinio meno mėgėjai jau gali apžiūrėti pirmą parodą naujoje galerijoje „Drifts“ prie Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos.

 Pirmoje naujos galerijos parodoje eksponuojami jaunosios ir viduriniosios kartos menininkų darbai. <br>Rengėjų nuotr. 
 Pirmoje naujos galerijos parodoje eksponuojami jaunosios ir viduriniosios kartos menininkų darbai. <br>Rengėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2023, 11:12 AM

„Drifts“ lietuviškai reiškia „srovės“. Taip pat pavadinta ir pirmoji naujosios galerijos paroda. Joje eksponuojami šiuolaikinių jaunosios kartos menininkų Šarūno Baltrukonio, Manto Valentukonio, Agatos Orlovskos, Ievos Rižės, belgės Delphine Lejeune ir viduriniosios kartos atstovų Vytenio Buroko, Agnės Juodvalkytės ir Beatričės Mockevičiūtės darbai, kurių dalis sukurti konkrečiai šiai parodai.

„Tarp kūrinių subtiliai mezgasi tarpusavio ryšiai, ryškėja kontrastai, galbūt net trintis, tačiau kiekvienas jų kuria savo santykį su galerijos erdve ir jos objektais – židiniu, plytelėmis, langais spinta, pianinu, linoleumo raštais, o šis santykis primena saloninį jaukumą“, – pasakojo galerijos „Drifts“ įkūrėja ir viena iš parodos kuratorių Jolanta Laurent.

Ilgametę patirtį sukaupusi galerininkė teigia naująją meno erdvę įkūrusi norėdama skatinti menininkų kūrybiškumą ir kviesti žmones vertinti bei drąsiai įsileisti šiuolaikinį meną į savo gyvenimą.

„Žiūrėti į šiuolaikinio meno kūrinį ir jį suprasti, pamėgti – nelengva užduotis, todėl daugeliui jis tampa nepatrauklus. Tačiau tikiu, kad šiuolaikinio meno pažinimas stimuliuoja tiek jusles, tiek intelektą, o šioje kelionėje supranti, kad tai – ir būdas pamatyti pasaulį.

Sieksime kuo labiau priartinti meno kūrinį prie žiūrovo, todėl vykdysime edukacinę veiklą, rengsime susitikimus, paskaitas, kurie padės suprasti šiuolaikinį meną, jį kolekcionuoti“,– dalijosi planais J. Laurent.

Galerija „Drifts“ suteiks meno mėgėjams galimybę tiek fiziškai, tiek virtualiai įsitraukti į jos parodinę ir edukacinę programą. Galerijos internetinėje svetainėje bus įdiegta „Viewing room“ 2D funkcija, kuri leis lankytojui tiek vizualiai, tiek turinio atžvilgiu geriau susipažinti su menininkų kūryba.

„Pandemija ir technologijos pakoregavo mūsų poreikius ir įpročius. Meno rinka taip pat nėra išimtis. Kultūros vartojimas dar labiau įsitvirtino virtualioje erdvėje, todėl tikiu, kad prisitaikymas prie besikeičiančių įpročių priartins šiuolaikinį meną prie vartotojo“, – teigė naujosios galerijos įkūrėja.

Pirmoji naujai duris atvėrusios adresu T. Vrublevskio g. 6–2 šiuolaikinio meno galerijos „Drifts“ paroda „Drifts. Srovės“, veiks iki kitų metų sausio 28 d. Parodos kuratorės – Jolanta Laurent ir Monika Lipšic.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.