Balandžio 8 d. – Tarptautinė paukščių piešimo diena

Saulė teka: 6 val. 37 min. Saulė leidžiasi: 20 val. 06 min.

Ne visi mokame piešti kaip Picasso, tačiau taikos paukščiai nebūtinai turi būti labai gražūs – čia juk svarbu ne ranka, o širdis. Būtent todėl šia proga geriau nepiešti dvigalvių ar svastikuotų paukštelių, taip gausiai nutūpusių įvairių valstybių herbuose.<br>P. Picasso taikos balandis
Ne visi mokame piešti kaip Picasso, tačiau taikos paukščiai nebūtinai turi būti labai gražūs – čia juk svarbu ne ranka, o širdis. Būtent todėl šia proga geriau nepiešti dvigalvių ar svastikuotų paukštelių, taip gausiai nutūpusių įvairių valstybių herbuose.<br>P. Picasso taikos balandis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2013, 1:01 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:31 PM

Su vardo diena sveikiname Valterį, Girtautą, Dionizą, Almą, Juliją, Skirsgailę

Šią dieną Lietuvoje

1928 m. gimė vieni žymiausių šiuolaikinių Lietuvos architektų, broliai Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai.

1989 m. atkurta Lietuvos agronomų sąjunga, veikusi nuo 1921 iki 1940 m.

1990 m. Sovietų desantininkai Vilniuje nesėkmingai bandė užgrobti Spaudos rūmus – jiems sutrukdė prie rūmų susirinkę žmonės. Per naktį prie Spaudos rūmų vyko Andriaus Mamontovo inicijuotas roko koncertas „Spaudos rūmai 90“.

1998 m. Lietuvoje akredituotiems užsienio šalių diplomatams ir atstovybių administracijos darbuotojams, atvykstant ar keliaujant per Lietuvą tranzitu, panaikintas vizų režimas. Lietuva tapo pirmąja asocijuota Europos Sąjungos valstybe, įtvirtinusia šią nuostatą.

2005 m. popiežiaus Jono Pauliaus II laidotuvių dieną leidykla „Katalikų pasaulio leidiniai“ išleido paskutinę jo knygą „Atmintis ir tapatybė. Pokalbiai tūkstantmečio sandūroje“.

Šią dieną pasaulyje

Tarptautinė romų diena. Kad ši diena turi būti minima šiandien, buvo nuspręsta ketvirtajame pasaulio romų kongrese, vykusiame 1990 m. Lenkijoje. Taigi, į taborą bent šiandien prašytume ne su buldozeriais, o su gėlių pintine keliauti.

Tarptautinė paukščių piešimo diena. Šventė atsirado 1940 m. Jungtinėje Karalystėje, o jos idėja labai paprasta – šiandien visi piešia paukščius ir dalija juos kitiems. Kokybė nesvarbu – svarbu džiaugsmas! Na, o japonai šiandien švenčia gėlių festivalį „Hana Matsuri“. Šiaip ar taip, o šiandien ten – Budos gimtadienis!

1820 m. Egėjo jūros Melo saloje gyvenantis valstietis Yorgos Kentrotas, kasinėdamas antikinio Graikijos miesto Milo griuvėsiuose aptiko nepakartojamą meno šedevrą - Milo Venerą. Po dešimties dienų prancūzų karininkas Diumontas d’Urville suprato skulptūros vertę ir įkalbėjo Prancūzijos ambasadorių Turkijoje ją nupirkti.

1904 m. Leidinio „The New York Times“ garbei, aikštė Manhattano salos centre (Niujorkas, JAV) pervadinta į „Times aikštę“ (Times Square).

1911 m. Olandų fizikas Heike Kamerlingas Onnes atrado kvantinės mechanikos fenomeną – superlaidumą.

1943 m. siekdamas suvaldyti infliaciją, JAV prezidentas Franklinas Roosveltas įšaldė atlyginimus bei kainas, uždraudė darbininkams keisti darbo vietas, nebent tai būtina karo reikmėms ir uždraudė vežėjams bei viešų paslaugų tiekėjams didinti įkainius.

2005 m. vyko popiežiaus Jono Pauliaus II laidotuvės, į kurias susirinko daugiau negu 4 mln. žmonių.

2008 m. Bahreine baigtas statyti pirmasis pasaulyje pastatas, kuriame sumontuotos vėjo turbinos. Du 240 m. aukščio Bahreino pasaulio prekybos centro bokštus jungia trys tiltai, ant kurių ir sumontuotos turbinos, per metus pagaminančios apie 1,2 GWh energijos – apie 13 proc. kiekio, kurį sunaudoja šis pastatas (arba tiek, kiek pakaktų apšviesti 300 paprastų namų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.