Anglijos karaliaus Ričardo III palaikų ieškantys archeologai rado žmogaus kaulų

Didžiosios Britanijos

Per šiuos kasinėjimus jau buvo atidengta dalis vienuolyno, kuris buvo sugriautas XVI amžiaus 4-ame dešimtmetyje, liekanų.<br>AP
Per šiuos kasinėjimus jau buvo atidengta dalis vienuolyno, kuris buvo sugriautas XVI amžiaus 4-ame dešimtmetyje, liekanų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2012, 5:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:39 PM

Lesterio universiteto tyrėjai išsiuntė rastus palaikus DNR tyrimui, siekiant nustatyti, ar jie priklauso karaliui Ričardui, valdžiusiam Angliją 1483-1485 metais.

Mokslininkų grupė, kuri tris savaites kasinėjo vieną automobilių aikštelę Lesterio miesto centre, planuoja atskleisti daugiau detalių apie savo atradimą per spaudos konferenciją vėliau trečiadienį.

„Tai, ką suradome, yra išties nuostabu, ir šiandien paskelbsime pasauliui, kad karaliaus Ričardo III paieškose įvyko naujas dramatiškas posūkis“, - pareiškė Lesterio universiteto tyrėjas Richardas Tayloras.

Ričardas III, mūsų dienomis pasauliui geriausiai žinomas kaip piktadarys iš vienos Williamo Shakespeare'o pjesės, tikriausiai buvo palaidotas Lesterio pranciškonų vienuolyne po savo žūties Bosvorto mūšyje 1485 metais.

Per šiuos kasinėjimus jau buvo atidengta dalis vienuolyno, kuris buvo sugriautas XVI amžiaus 4-ame dešimtmetyje, liekanų.

Tyrėjai naudojo geofizinių tyrimų įrangą, ieškodami automobilių stovėjimo aikštelėje tinkamiausių vietų kasinėjimams pradėti.

Pasak R. Tayloro, analizuojant palaikų DNR bus palyginta su vieno vyro, kuris yra tiesioginis Ričardo III vyresniosios sesers Onos Jorkietės palikuonis, genetinė medžiaga.

„Išsiuntėme palaikus į laboratoriją analizei. DNR tyrimas truks 8-12 savaičių, o palaikai analizuojami jau dabar, - aiškino R. Tayloras. - Tai jaudinantis atradimas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.