Kovo 7-oji – žaidimo „Monopolis“ gimimo diena

Ar žinote, kad 1991-ųjų kovo 7-ąją Vytautas Landsbergis pelnė Norvegijos liaudies Taikos premiją, o tą pačią 1992-ųjų dieną Vilniuje buvo atidaryta Prancūzijos ambasada?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 2:47 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:54 PM

Šią dieną Lietuvoje:

1768 m. vykdant Lenkijos ir Rusijos sutartį Abiejų Tautų Respublikos teritorijoje suvienodintos katalikų ir rusų ortodoksų teisės.

1991 m. Vytautui Landsbergiui, tuo metu atkuriamojo Seimo pirmininkui, paskirta Norvegijos liaudies Taikos premija. Gavus 2 mln. 850 tūkst. Norvegijos kronų buvo įsteigtas Vytauto Landsbergio fondas.

1992 m. Vilniuje atidaryta prancūzų ambasada.

Šią dieną pasaulyje:

Albanai švenčia Mokytojo dieną, o visas pasaulis turėtų švęsti Sekmadienio šventimo dieną. 321 m. būtent kovo 7-ąją Romos imperatorius Konstantinas pirmasis išleido dekretą, pagal kurį sekmadienis buvo paskelbtas poilsio diena.

1657 m. Prancūzijos karalius Liudvikas XIV uždraudė pardavinėti alkoholį Amerikos indėnams.

1876 m. Aleksandras Bellas užpatentavo telefoną.

1933 m. Charlesas Darrow sukūrė žaidimą „Monopolis“. Iš esmės tai buvo kiek pataisyta 1904 m. Elizabeth Magie patentuoto žaidimo „The Landlord’s Game“ versija, bet laimėtojai neteisiami.

1912 m. dabar žinomas kaip Šiaurės ir Pietų ašigalių užkariautojas Roaldas Amundsenas pasiekė Australijos uostą Hobartą ir viešai paskelbė, kad jo ekspedicija 1911 m. gruodžio 14 d. pasiekė Pietų ašigalį.

1924 m. Tokijuje gimė Kimifusa Abe – rašytojas ir išradėjas, mums geriau žinomas Kobo Abės pseudonimu. 1941 m. gimė garsus sovietinių laikų rusų aktorius, režisierius, dainininkas, nepakartojamas humoristinių vaidmenų atlikėjas Andrejus Mironovas (tikroji pavardė – Menakeris).

1985 m. pasaulio muzikos klausytojus pasiekė Michaelio Jacksono ir Lionelio Richie sukurta daina „We Are the World“, kurią atliko jungtinė žvaigždžių komanda. Kūrinys tapo greičiausiai parduodama amerikiečių popmuzikos daina istorijoje (buvo parduota 20 mln. jos kopijų), o visi surinkti pinigai (63 mln. dolerių) atiteko labdarai.

„Būk išgirstas“ diena. Deja, diena, kai smulkiojo verslo atstovai gali kalbėti, o jų yra klausomasi, minima tik JAV. Būtų Lietuvoje tokia nacionalinė smulkiųjų verslininkų išklausymo diena - gal kitomis dienomis prie Seimo nereikėtų klausytis įvairių kalbų keiksmų? Na, o tie, kas valdžiai neturi ko pasakyti, šiandien gali pamėginti išsiaiškinti savo vardo reikšmę – pirmoji kovo savaitė, pasirodo, yra Savo vardo pagerbimo savaitė!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.