Archeologų komanda mina sostinėje atkastų pamatų mįslę

Konstitucijos prospekte prieš viešbučio ir verslo centro statybų pradžią atliekami tyrinėjimai. Jų metu buvo atkasti namo arba sinagogos pamatai.

Senieji vilniečiai prisimena, kad šioje vietoje stovėjo kelios žydų sinagogos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Senieji vilniečiai prisimena, kad šioje vietoje stovėjo kelios žydų sinagogos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 21, 2017, 11:56 AM

Kas būsimo naujoviško viešbučio ir verslo centro vietoje buvo prieš šimtą ar daugiau metų? Į šį klausimą iki lapkričio pabaigos teks atsakyti archeologų komandai, atliekančiai tyrinėjimus Konstitucijos prospekte.

Kol kas specialistai nedaugžodžiauja ir sako, kad atkasti pamatai gali būti XIX amžiaus senojo Ukmergės kelio užstatymo liekanos. Toje vietoje, tarp dabartinės Upės gatvės ir Konstitucijos prospekto, buvo ir kelios sinagogos. Nors dauguma jų buvo Senamiestyje, nemažai išsibarsčiusių ir už jo ribų.

Pradėjusi archeologinius tyrimus birželį, archeologų grupė juos turi baigti iki lapkričio pabaigos. Mat sklypas, kuriame iškils viešbutis ir verslo centras, priklauso Vilniaus senojo miesto vietos su priemiesčiais teritorijai.

Jau pradėjus žvalgomuosius tyrimus aptikta XVIII–XX amžiaus 1-osios pusės akmeninių grindinių liekanų, pastatų pamatų likučių, neaiškios paskirties akmenų – plytų, surištų moliu. Tai galėjo būti krosnis.

Konstitucijos prospekte bus statomas daugiafunkcis centras, jo projektą parengė vieno garsiausių pasaulio architektų Danielio Libeskindo vadovaujama studija.

Čia planuojama įrengti apie tūkstančio darbo vietų verslo centrą ir vieną pirmųjų pasaulyje naujai gyvenimo būdo viešbučių koncepcijai atstovaujantį „Radisson RED“. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.