Jono Šliūpo muziejus – vėl kaip naujas: atvėrė duris po kapitalinio remonto

Palangoje esantis Jono Šliūpo muziejus atvėrė duris po kapitalinio remonto. Šis istorinis pastatas, įtrauktas į Kultūros paveldo sąrašą, vertingas objektas ne tik Palangai, bet ir visai Lietuvai.

Šią medinę vilą Palangoje XIX amžiaus pabaigoje pastatė grafai Tiškevičiai.
Šią medinę vilą Palangoje XIX amžiaus pabaigoje pastatė grafai Tiškevičiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2023, 5:29 PM, atnaujinta Nov 25, 2023, 5:30 PM

Dar XIX a. pabaigoje grafų Tiškevičių statytoje medinėje viloje 1931–1944 metais gyveno gydytojas, nacionalinio atgimimo veikėjas, aušrininkas, daugelio kultūros, mokslo, visuomeninių draugijų steigėjas ir narys, publicistas, Palangos miesto pirmasis burmistras Jonas Šliūpas.

2020-aisiais ištyrus šį liaudiškos medinės architektūros pastatą paaiškėjo, kad jį reikia remontuoti. Darbai atsiėjo per 730 tūkst. eurų.

Buvo įrengtas išorinis keltuvas neįgaliems žmonėms, restauruoti ir suremontuoti pastato vertingieji elementai, pagerintos pastato energinės savybės.

Palangos savivaldybė pasirūpino, kad būtų atnaujintas takas, vedantis į muziejų nuo Vytauto gatvės. Dabar jau įrengtas tako apšvietimas, o pastatas pritaikytas judėjimo negalią turintiems lankytojams.

Muziejuje daug dėmesio buvo skirta ir ekspozicinės erdvės atnaujinimui, įrengtos edukacinės ir išplėstos keičiamų parodų patalpos.

Ta proga atidaryta paroda „Tapatybė ir forma. Kazio Varnelio kūryba“.

Į muziejų atkeliavo rinktiniai Kazio Varnelio namų-muziejaus eksponatai – paties K.Varnelio oparto kūriniai ir muziejaus fonduose saugomi etnografinės tekstilės dirbiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.