Oliveris Stone'as planuoja filmą apie Edwardą Snowdeną

Kino kūrėjas Oliveris Stone'as rengiasi režisuoti filmą apie JAV žvalgybos paslaptis nutekinusį Edwardą Snowdeną. Šis buvęs Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) darbuotojas šiuo metu gyvena Rusijoje. Jis yra prisipažinęs, kad nutekino slaptą informaciją apie JAV ir Didžiosios Britanijos vyriausybių vykdomą masinį savo piliečių sekimą.

Režisierius O.Stone'as yra sukūręs ne vieną filmą aktualiomis visuomeninėmis temomis.<br>„Scanpix“ nuotr.
Režisierius O.Stone'as yra sukūręs ne vieną filmą aktualiomis visuomeninėmis temomis.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 3, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:50 AM

E.Snowdenas buvo apkaltintas šnipinėjimu prieš Ameriką, bet „Būrio“ režisierius laiko jį didvyriu ir nusipirko teises į „The Guardian“ žurnalisto Luke'o Hardingo knygą „Snowdeno bylos: žvilgsnis iš arti į ieškomiausią pasaulio žmogų“. Filmą pagal šią knygą jis planuoja pradėti statyti šiais metais.

„Tai viena nuostabiausių mūsų laikų istorijų. Tikras iššūkis“, – sakė O.Stone'as.

„The Guardian“ vyriausiasis redaktorius Alanas Rusbridgeris pridūrė: „E.Snowdeno istorija išties yra neeilinė, o precedento neturintys atskleidimai, kuriuos jis iškėlė į šviesą, visiems laikams pakeitė mūsų supratimą apie vyriausybę, technologijas ir mūsų santykius su jomis. Mes patenkinti, kad dirbsime su O.Stone'u“.

Tai ne vienintelis planuojamas filmas apie 30 metų E.Snowdeną – juostų apie Džeimsą Bondą prodiuserė Barbara Broccoli dirba dėl filmo pagal žurnalisto Glenno Greenwaldo knygą „Nėra kur pasislėpti: Edwardas Snowdenas, NSA ir JAV sekimo valstybė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.