Ch. Chaplino sūnus vaidina filme apie jo tėvo palaikų pagrobimą

Aktoriaus Charlie'io Chaplino sūnus Eugene'as atvyko į Venecijos festivalį – ketvirtadienį jis dalyvavo filmo „Šlovės kaina“ premjeroje. Jo siužetas paremtas tikra istorija: du imigrantai iškasė karstą su nebyliojo kino legendos palaikais, kad gautų išpirką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2014, 3:59 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 9:01 PM

Prancūzų režisierius Xavier Beauvois, išgarsėjęs filmu „Apie dievus ir žmones“, pasakoja apie du į Šveicariją atsibasčiusius bedarbius, kurie ryžosi nusikaltimui iš godumo.

E.Chaplinas, kuris į „Auksinį liūtą“ pretenduojančiame filme vaidina nedidelį vaidmenį kartu su kino legendos anūke Dolores Chaplin, žurnalistams sakė, kad filme gerai parodytas tas sunkus laikotarpis, kai buvo pagrobti palaikai.

 „Mes ilgai nežinojome, kas pagrobė karstą. Buvo grasinimų, mano jaunesniajam broliui grasino, kol pagaliau radome tėvo karstą kviečių lauke netoli miško, ant kanalo krašto“, – pasakojo E.Chaplinas.

Karstas su Ch.Chaplino palaikais buvo pagrobtas iš kapinių prie anglikonų bažnyčios Vevė mieste (Šveicarija) 1978 metų kovo 2-ąją. Vakare nežinomas asmuo paskambino Ch.Chaplino našlei Oonai O'Neil ir pareiškė, kad karstas su jos vyro kūnu yra saugioje vietoje.

Derybos su pagrobėjais truko apie mėnesį. Už karsto grąžinimą jie reikalavo 400 tūkstančių svarų sterlingų išpirkos. Našlė atsisakė mokėti. Ji  pareiškė:  „Mano vyras būtų nusprendęs, jog tai juokinga.“ Pagaliau po 27 skambučio policijai pavyko susekti nusikaltėlius – jie skambino iš telefono būdelės Lozanoje.

Sulaikytieji – 24 metų imigrantas iš Lenkijos Romanas Wardasas ir 38 metų bulgaras Gančo Ganevas – prisipažino, kad mintis apie pagrobimą jiems kilo perskaičius laikraštyje straipsnį apie Milano turtuolio Salvatores Matarresos palaikų pagrobimą. R.Wardasas buvo nuteistas kalėti 4,5 metų, G.Ganevas – 1,5 metų lygtinai „už mirusiųjų ramybės drumstimą ir bandymą reikalauti išpirkos“.

Fermeris iš Novilio kaimelio, kviečių lauko savininkas, Ch.Chaplino laikino kapo vietoje pastatė ąžuolinį kryžių. Jo prašymu drožėjas ant kryžiaus pavaizdavo Ch.Chaplino kino herojų lazdelę.

Režisierius X.Beauvoir sakė, kad mintis sukurti šį filmą jam kilo peržiūrėjus garsųjį Ch.Chaplino filmą „Didmiesčio žiburiai“: „Prisiminiau, kad jo karstas buvo pagrobtas norint gauti išpirką ir pagalvojau: „Juk tai filmas!“ Norėjau šią istoriją paversti pasaka, kurioje Ch.Chaplinas bus savotiškas džinas, panašus į Aladiną, išpildantį įvairus norus.“

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.