P. Brosnanas: „Išėjęs į pensiją piešiu ir padėsiu žmonai sode“

Į Lietuvos kino ekranus atkeliauja įtampos kupinas režisieriaus Rogero Donaldsono veiksmo trileris „Lapkričio žmogus“. Jame pagrindinius vaidmenis atlieka britas Pierce‘as Brosnanas ir ukrainietė Olga Kurylenko.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 7:32 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 11:52 AM

Filmo koziriu tampa aktorius P.Brosnanas, kuris visame pasaulyje labiausiai išgarsėjo Džeimso Bondo vaidmeniu. Aktorius tris kartus įkūnijo legendini MI-6 agentą ir tapo vienu mėgiamiausių šio personažo atlikėjų. Filmuojant juostą „Lapkričio žmogus“ visus triukus aktorius atliko pats.

Juostoje „Lapkričio žmogus“ vaidinanti aktorė O.Kurylenko taip pat siejama su Džeimsu Bondu. 2008 metais ji vaidino dvidešimt antrajame filme apie agentą 007 „Paguodos kvantas“. Tai išties šmaikštus įvykis, apie kurį buvo dažnai juokaujama „Lapkričio žmogaus“ filmavimo aikštelėje. „Susitiko du ilgiausio visų laikų kino serialo pensininkai – buvęs agentas ir buvusi meilužė“, – juokavo P.Brosnanas per filmo pristatymą Los Andžele.

Filme „Lapkričio žmogus“ papasakojama apie vieną labiausiai patyrusių CŽV agentą Piterį (akt. P.Brosnanas), kuris mėgaujasi pelnytai užtarnautu poilsiu ir ramiu gyvenimu Šveicarijoje. Deja, bet dažniausiai taip būna: jeigu jau kartą tarnavai savo šaliai, esi priverstas tarnauti iki mirties. Vyras sutinka atlikti paskutinę misiją, kuri iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasta, tačiau netrukus staigmenos užgriūva jį viena po kitos.

Superagento vaidmeniui pasirengęs ir fiziškai, ir psichologiškai

Žvelgdami į P.Brosnaną žiūrovai supranta, kad buvusių superherojų nebūna. Taip, jam 61 metai, bet jis kaip ir anksčiau šaunus, greitas ir pavojingas. Filme „Lapkričio žmogus“ jis vėl vilki superagento kostiumą ir doroja savo priešus.

- Kodėl po kelerių metų pertraukos ir kelių komedijų vėl grįžtate prie šnipų temos? - filmo „Lapkričio žmogus“ premjeros išvakarėse aktoriaus klausė žurnalistai.

- O kodėl gi ne? Nesakau, kad ilgėjausi... Niekada nebuvau emociškai susisaistęs su ta tema. Mano kompanija „Irish Dream Time“ sukūrė keletą puikių filmų, tarp kurių vyšnia ant torto tapo „Tomo Krauno afera“. Galvojome, kokį dar nufilmuoti veiksmo filmą. Ir štai mano partneris surado Billo Grangerio knygą, pavadinimu „Jokių šnipų“. Man labai patiko jos herojus Piteris Deveras. Po to, kai baigiau filmuotis bondianoje, turėjau pakankamai laiko fiziškai ir psichologiškai grįžti į šį žanrą.

– Kaip į filmą pateko O.Kurylenko ir kaip judviem sekėsi dirbti?

– Pirmą kartą Olgą pamačiau filme „Hitman“ ir nuo to laiko galvojau, kaip ją įkomponuoti į kurį nors savo filmą. „Lapkričio žmogui“ ji tiko idealiai. O.Kurylenko tvirto charakterio ir labai moteriška.

– Kas jums buvo sunkiau: atlikti triukus ar dainuoti ir šokti muzikiniame filme „Mama mia“?

– Šokti ir dainuoti! Ne tiek šokti, kiek dainuoti. Tai buvo baisu. Aš dainavau miuzikle „Mama mia“? O Viešpatie! Aš tai dariau dėl Meryl Streep? O Dieve mano! Ir vis dėlto ji tokia puiki moteris, tokios geros širdies, kad dirbti su ja buvo didžiulis malonumas.

O jeigu kalbėtume rimtai, bet koks darbas sudėtingas, jeigu tu jam visiškai atsiduodi. Žmonės žiūrės ir svarstys: blogas vaikinas – geras vaikinas – vėl geras – nieko naujo. Svarbu, kaip tai darai.

– Jūsų herojus, išėjęs į pensiją, gyvena miške, žvejoja. O ką jūs norėtumėte daryti, kai pavargsite nuo kino?

– Aš labai mėgstu piešti, bet dabar šiam pomėgiui negaliu skirti tiek laiko, kiek norėčiau. Kai filmavome Belgrade, man pavyko nupiešti tris paveikslus, bet kol kas jų dar nebaigiau. Galbūt kitais metais surengsiu savo parodą Los Andžele.

Mano žmona rūpinasi sodu. Mielai jai padėsiu – ji pasakys man, ką daryti. Ten ji – mano bosas. Aktorius Michaelas Caine'as kartą pasakė: „Aktorius niekada nesiliauja būti aktoriumi, tiesiog liaujasi skambėjęs jo telefonas.“ Todėl aš pasiruošiu tam metui.

Žaibiško veiksmo ir adrenalino kupinas buvusio Džeimso Bondo ir jo gražiosios padėjėjos pasirodymas - spalio 17 dieną, kai į Lietuvos kino ekranus išeis trileris „Lapkričio žmogus“.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.