Artėja metų įvykis – biblinio epo apie pranašą Mozę premjera

Gruodžio 12 d. pasaulyje ir Lietuvoje startuos naujausias kino grando sero Ridley‘o Scotto istorinis epas „Egzodas: dievai ir karaliai“ (angl. „Exodus: Gods and Kings“), kuriame pasakojama viena svarbiausių Senojo testamento istorijų.

Epas „Egzodas: dievai ir karaliai“ atskleidžia tikrovišką pranašo Mozės istoriją.
Epas „Egzodas: dievai ir karaliai“ atskleidžia tikrovišką pranašo Mozės istoriją.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 1:05 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:43 AM

Filmų „Svetimas“ (angl. „Alien“), „Bėgantis skustuvo ašmenimis“ (angl. „Blade Runner“) ir „Gladiatorius“ (angl. „Gladiator“) 76-erių metų kūrėjas savo naujausiame kūrinyje atskleidžia tikrovišką izraelitus iš Egipto vergovės išvadavusio ir per dykumą atvedusio iki Kanano sienos pranašo Mozės istoriją. Pagrindinį vaidmenį filme sukūrė „Oskaro“ laureatas Christianas Bale‘as, tik po ilgų derybų su pačiu režisieriumi sutikęs įkūnyti krikščionims svarbų biblinį veikėją.

Filmas ypatingas ir tuo, kad tapo asmeniniu R. Scotto atsisveikinimu su velioniu broliu Toniu, su kuriuo jį siejo glaudūs ryšiai ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir darbe.

Režisierius T. Scottas dėl neaiškių priežasčių nusižudė 2012 metų rugpjūčio 19-ąją. Ši nelaimė palaužė R. Scottą, kuris keliems mėnesiams atsiribojo nuo pasaulio. Tačiau po metų režisierius nusprendė, jog turi užbaigti tai, ką buvo pradėjęs jo jaunesnysis brolis. Būtent Tonis norėjo, kad pasakojimas apie Mozę išvystų dienos šviesą.

Pagerbdamas savo brolį R. Scottas juostą dedikavo jam. Viename interviu režisierius prisipažino iki šiol skaudžiai išgyvenantis artimojo netektį.

„Šis įvykis paveikė visą mano šeimą. Tonis buvo ne tik puikus brolis, draugas, bet ir nuostabus režisierius, prodiuseris, kino vizionierius. Nežinau, kaip be jo turėsiu vienas valdyti mūsų sukurtą kompaniją“, – kalbėjo R. Scottas per filmo „Patarėjas“ (angl. „The Counselor“) pristatymą.

Naujausias epas „Egzodas: dievai ir karaliai“, nukeliantis į XIII a. pr. m. e. Egiptą, – tai daugiausiai kainavęs filmas R. Scotto karjeroje. Filmo gamyba surijo net 150 milijonų dolerių. Juosta laikoma vienu reikšmingiausių 2014 metų kino įvykių. Jo laukia ne tik užkietėję kino mėgėjai, bet ir kino profesionalai visame pasaulyje.

Didingame istoriniame epe „Egzodas: dievai ir karaliai“ pagrindinius vaidmenis sukūrė Ch. Bale‘as, Joelis Edgertonas, Benas Kingsley‘is, Sigourney Weaver, Johnas Turturro ir Aaronas Paulas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.