Režisierius O. Stone'as nori kurti filmą apie V. Janukovyčių

Garsusis Holivudo filmų

O.Stone'as (keirėje) norėtų sukurti filmą apie V.Janukovyčių.<br>„Scanpix“ nuot.
O.Stone'as (keirėje) norėtų sukurti filmą apie V.Janukovyčių.<br>„Scanpix“ nuot.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-31 16:46, atnaujinta 2018-01-17 19:13

„Vakarai dėsto pasakojimą apie „Rusiją Kryme“, kai tuo tarpu tikroji istorija yra „JAV Ukrainoje“. Tiesa nėra skelbiama Vakaruose“, - antradienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dėstė O.Stone'as.

Režisierius pasakojo Maskvoje dalyvavęs keturias valandas trukusiame interviu su V. Janukovyčiumi. O.Stone'as palaiko Rusijos vyriausybės kuriamą įvykių interpretaciją, neva Ukrainoje pasikeitęs režimas buvo „spalvota revoliucija“, kurią rėmė užsienio vyriausybės.

Anot JAV režisieriaus, revoliucija Ukrainoje primena kitus įvykius, kuriuose JAV galimai prisidėjo prie valdžios pareigūnų nuvertimo.

„Sukurti chaosą, kaip tą CŽV padarė Irane 1953 m., Čilėje 1973 m. ir teisėta valdžia gali būti nuversta. Tai JAV švelnios jėgos technika, vadinama „Režimo pakeitimas 101“, - toliau savaip įvykius interpretavo O.Stone'as.

Žymusis režisierius, pagarsėjęs filmais apie kontroversiškai vertinamas asmenybes, kaip JAV prezidentai Richardas Nixonas ir George'as W. Bushas, Venesuelos lyderis Hugo Chavezas. Viename iš jo geriausiai žinomų filmų „JFK“ pasakojama, kad prezidento Johno F. Kennedy nužudymas buvo organizuotas JAV vyriausybės elito sąmokslas.

V.Janukovyčius iš Ukrainos buvo priverstas bėgti į Rusiją šių metų vasario pabaigoje, kai prieš jo valdymą Kijeve kilę protestai pasiekė kruviną kulminaciją. Valdžią perėmus laikinajam prezidentui Oleksandrui Turčynovui ir premjerui Arsenijui Jaceniukui, Ukrainos pietryčiuose prasidėjo separatistiniai neramumai, o po kovo 16 dieną surengto Krymo „referendumo“ pusiasalį aneksavo Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.