George'as Lucasas pagyrė Sovietų Sąjungos cenzūrą

„Žvaigdžių karų“ sumanytojas režisierius George'as Lucasas pasaulį apėmusio naujosios sagos dalies bumo fone vis dažniau viešai išsako savo nuomonę apie šiuolaikinę kino industriją.

George'as Lucasas nusivylė septintuoju „Žvaigždžių karų“ filmu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
George'as Lucasas nusivylė septintuoju „Žvaigždžių karų“ filmu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
George'as Lucasas su žmona naujojo „Žvaigždžių karų“ epizodo premjeroje .<br>Reuters/Scanpix nuotr.
George'as Lucasas su žmona naujojo „Žvaigždžių karų“ epizodo premjeroje .<br>Reuters/Scanpix nuotr.
George'as Lucasas su pirmojo „Žvaigždžių karų“ filmo komanda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
George'as Lucasas su pirmojo „Žvaigždžių karų“ filmo komanda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 1:10 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:20 PM

Neseniai „The Wall Street Journal“ paskelbė jo interviu, kuriame užsimenama ir apie tai, kad Sovietų Sąjungoje režisieriai dažnai galėjo kurti daug laisviau nei Holivude.

„Pasaulyje, kuriame mes gyvename, toje sistemoje, kurią mes patys sau sukūrėme, (o tai yra didžiulė industrija) negalima prarasti pinigų. Esmė ta, kad dėl to tenka kurti tam tikro pobūdžio filmus. Aš visuomet sakiau tiems, kurie dar anuomet, buvusioje SSRS, klausdavo manęs: „ Nejaugi jūs nesidžiaugiate gyvendamas Amerikoje?“. Aš atsakydavau, kad pažįstu nemažai rusų režisierių, kurie turi daug daugiau laisvės nei aš. Viskas, ką jie priversti daryti, – atsargiau kritikuoti vyriausybę. O šiaip jie gali daryti ką tik nori“, – sakė G.Lucas.

Režisierius prieš mėnesį prisipažino, kad nusivylė septintuoju „Žvaigždžių karų“ filmu. Pasak jo JJ Abramsas sukūrė retrofilmą, pažeisdamas vieną pagrindinių G.Lucaso nuostatų, kad naujasis sagos filmas turi būti nepanašus į buvusį.

„Mano filmai buvo labai skirtingi – kitos planetos, nauji kosminiai laivai“, – sakė G.Lucas leidiniui „The Hollywood Reporter“.

Naujuosius „Žvaidžių karų“ frančizės savinininkus – „Disney“ kino kompaniją – režisierius visai neseniai išvadino „baltaisiais vergvaldžiais“. „Man mano filmai – kaip vaikai. Aš visus juos labai myliu. O kai aš juos pardaviau, tai su jais pasielgė kaip su vergais“, – apgailestavo režisierius. Jis neslėpė, kad „Disney“ nebuvo suinteresuota, kad jis prisidėtų prie naujų „Žvaigždžių karų“ filmų kūrimo.

„Žvaigdžių karų“ frančizę G.Lucasas už 4 milijardus dolerių „Disney“ kompanijai pardavė 2012 metais.

Septintasis legendinės sagos epizodas kino teatrų ekranus pasiekė pernai prieš pat Kalėdas – gruodžio 16 dieną. Dauguma kino kritikų juostą „Žvaigždžių karai: Galia nubunda“ (Star Wars: The Force Awakens) sutiko ypač palankiomis recenzijomis. Kūrėjams priekaištauta tik dėl vieno dalyko – septintoji kosminės sagos dalis pernelyg smarkiai primena 1977 metais pasirodžiusį pirmąjį filmą „Žvaigždžių karai: epizodas IV – nauja viltis“ (Star Wars Episode IV: A New Hope).

Tačiau būtent taip ir buvo sumanyta. „Buvome susitelkę į vienintelį tikslą: sukurti filmą, kuris suteiktų tą neprilygstamą „Žvaigždžių karų“ įspūdį, o režisierius J.J.Abramsas, (kino studijos) „Lucasfilm“ prezidentė Kathleen Kennedy ir „Lucasfilm“ komanda pranoko save“, – sakė „Disney“ valdybos pirmininkas Alanas Hornas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.