Aktorius G. Savickas: „Vasario 16-oji – svarbesnė už gimtadienį“

Vasario 16-ąją tikri patriotai Lietuvos miestų aikštėse trauks meilės tėvynei dainas. Nacionalinės komedijos „Patriotai“ aktoriaus Giedriaus Savicko įsitikinimu, ne dainos, o šeimos tradicijos parodo, koks tu esi patriotas.

„Patriotų“ aktoriai G.Savickas, E.Latėnaitė (dešinėje) ir M.Polikevičiūtė.
„Patriotų“ aktoriai G.Savickas, E.Latėnaitė (dešinėje) ir M.Polikevičiūtė.
„Patriotų“ aktoriai G.Savickas (dešinėje) ir R.Cicėnas.
„Patriotų“ aktoriai G.Savickas (dešinėje) ir R.Cicėnas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 15, 2016, 9:37 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 2:10 AM

„Vasario 16-oji man svarbesnė diena nei mano gimtadienis. Švenčiame ją šeimoje ne tik iškeldami trispalvę. Mama iškepa tortą su Lietuvos vėliava, susirenkame prie stalo ir dainuojame dainas“, – pasakojo Giedrius.

Žinomas aktorius prisipažino Valentino dienos nešvenčiantis. Šį mėnesį jam svarbiausios dvi šventės – Vasario 16-oji ir tėvo gimtadienis, kuris kartais sutampa su Užgavėnėmis.

Dirbtinį patriotizmą pašiepiančioje komedijoje „Patriotai“ G.Savickui teko užsieniečio Marko, turinčio lietuviškų šaknų, vaidmuo. Filme žodis „patriotas“ nuskamba 77 kartus.

Ką vadina patriotu G.Savickas? Aktorius atsako trumpai drūtai: „Tai žmogus, kuris nešiukšlina. Visomis prasmėmis“.

Komedija „Patriotai“ pasakoja apie garsiai patriotiškumą deklaruojančios šeimos pasiruošimą ypatingai šventei – sūnaus Karolio išlydėtuvėms į karius savanorius. Tačiau ima aiškėti, kad tikrieji patriotai – visai ne tie, kurie garsiai kalba apie meilę tėvynei. Sūnaus išlydėtuves užtemdo vertybiniai konfliktai, komiškos ir absurdiškos pastangos įrodyti savo atsidavimą Lietuvai. Filme vaidina gausus aktorių būrys: Rimantė Valiukaitė, G.Savickas, Ramūnas Cicėnas, Arūnas Sakalauskas, Marius Čižauskas, Emilija Latėnaitė, Nerijus Gadliauskas, Miglė Polikevičiūtė ir kiti.

Filmas bus rodomas ir užsienio šalyse gyvenantiems tautiečiams. Vasario 14-ąją jį jau pamatė Oslo ir Stavangerio lietuviai, vasario 21 d. išvys tautiečiai Čikagoje, 27 d. – Bergene, kovo 11 d. – Veljė. Artimiausiu metu paaiškės, ar filmą pamatys Vokietijos, Švedijos ir Didžiosios Britanijos lietuviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.