JAV mirė filmų „Graži moteris“ ir „Pabėgusi nuotaka“ režisierius

Žinomas amerikiečių kino režisierius Garry Marshallas mirė eidamas 82 metus. Garsiausi jo režisuoti filmai – „Graži moteris“, „Pabėgusi nuotaka“, „Valentino diena“, „Princesės dienoraštis“.

Režisierius G.Marshallas išgarsėjo romantinėmis komedijomis.<br>AP nuotr.
Režisierius G.Marshallas išgarsėjo romantinėmis komedijomis.<br>AP nuotr.
Kadras iš filmo „Graži moteris“. Akt. R.Gere'as ir J.Roberts.
Kadras iš filmo „Graži moteris“. Akt. R.Gere'as ir J.Roberts.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 1:39 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:37 AM

Kaip pranešė „Variety“, G.Marshallas mirė Berbanko (Kalifornijos valstija) ligoninėje nuo plaučių uždegimo komplikacijų, atsiradusių po insulto.

Filme „Graži moteris“, kurį G.Marshallas sukūrė 1990 metais, pagrindinius vaidmenis sukūrė Julia Roberts ir Richardas Gere'as. Filme pasakojama apie finansų magnato ir prostitutės romaną. Filmas nominuotas „Oskarui“ už geriausią moterišką vaidmenį ir keturioms BAFTA premijoms, gavo Auksinį gaublį už geriausią komedijos/miuziklo moterišką vaidmenį.

R.Gere'as ir J.Roberts nusifilmavo ir G.Marshallo 1999 metų romantinėje komedijoje „Pabėgusi nuotaka“. Šis filmas uždirbo 309 mln. dolerių.

Paskutinis G.Marshallo filmas – „Motinos diena“. Pagrindinius vaidmenis jame sukūrė Jennifer Aniston, Kate Hudson, J.Roberts ir Jasonas Sudeikis. Ekranuose filmas pasirodė 2016 metų balandį. Jis pasakoja, kas nutinka kelioms mamoms per Motinos dieną. Išsiskyrusi Sendi laimingai gyveno, kol sužinojo, kad jos buvęs vyras vedė jauną moterį. Dabar jai teks susitaikyti su tuo, kad du jos sūnūs turės pamotę. Pas seseris Džesi ir Gabi atvyksta mama, kuri visiškai neapsidžiaugia sužinojusi, kad Gabi lesbietė, o Džesi ištekėjo ne už baltaodžio vyriškio. Miranda vaikų neturi, ji susitelkusi į savo karjerą. Kristin neseniai susilaukė pirmagimio ir mėgaujasi motinyste, tačiau jaučia savo draugo spaudimą – jis nori, kad jiedu susituoktų. Bredlis iš visų jėgų stengiasi būti geras tėvas savo dviem dukterims. Jų mama mirė prieš dvejus metus ir Bredlis apsimetinėja, kad Motinos dienos iš viso nėra.

Pagal formatą filmas panašus į dvi ankstesnes G.Marshallo romantines komedijas švenčių tema „Valentino diena“ ir „Naujieji metai Niujorke“.

G.Marshallas gimė 1934 m. Bronkse (Niujorko valstija). Pirmuosius filmus sukūrė devintojo dešimtmečio pradžioje. Populiarumą pelnė apie 20 jo juostų.

Režisieriaus laidotuvės bus privačios. Atminimo ceremonija atidėta iki lapkričio mėnesio. Manoma, kad ji įvyks lapkričio 13-ąją, per režisieriaus gimtadienį.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.