To dar nebuvo – Kauno „Žalgirio“ arena virs moderniausiu kino teatru!

Balandžio 5 d. vienas garsiausių kino istorijoje filmų – 1997-aisiais sukurtas „Titanikas“- atgis didžiuliame HD ekrane Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Titaniko“ šou su simfoniniu orkestru startavo prieš pora metų.<br>Organizatorių nuotr.
„Titaniko“ šou su simfoniniu orkestru startavo prieš pora metų.<br>Organizatorių nuotr.
„Titaniko“ šou su simfoniniu orkestru startavo prieš pora metų.<br>Organizatorių nuotr.
„Titaniko“ šou su simfoniniu orkestru startavo prieš pora metų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-04-03 10:17, atnaujinta 2017-04-14 12:38

Praėjus daugiau kaip šimtmečiui po legendinio laivo tragedijos, jo istorija vis dar virpina žmonių širdis ir slepia galybę paslapčių. Projekto autoriai - tarptautinė kompanija „Avex Classics International“ (Japonija / Didžioji Britanija) - siūlo visiems sugrįžti į „Titaniką“ ir moderniausių technologijų pagalba patirti visiškai kitokias emocijas nei kadaise kino teatre. Filmas bus rodomas  originalo kalba su lietuviškais subtitrais, o garso takelį atgaivins tikras  beveik šimto muzikantų simfoninis orkestras, 50-ties dainininkų choras ir solistai iš užsienio.

 “Titaniko“ scenarijų parašė ir režisavo James‘as Cameronas. Vienuolika „Oskaro“ statulėlių pelniusi juosta jau uždirbo daugiau kaip 2 mlrd. JAV dolerių ir  tapo viena garsiausių kino istorijoje.  Pagal pelningumą  ją pralenkė tik „Įsikūnijimas“. „Titaniko“ garso takelis yra parduotas daugiau kaip 30 mln. kopijų tiražu. Tai pasaulio rekordas. Celine Dion atliekamas kūrinys „My Heart Will Go On“ pelnė ne tik „Oskarą“ kaip geriausia originali daina, bet ir daug kitų  svarbių apdovanojimų, yra įtraukta į geriausių XX amžiaus dainų sąrašą.

Filmo kompozitorius James‘as Horneris yra sukūręs muziką daugiau kaip 100 filmų, tarp jų – „Įsikūnijimui“ („Avatar“), juostoms “Narsioji širdis“, „Svetimas“, „Apollo 13“, „Žvaigždžių kelias“, „Nepaprastas Žmogus – Voras“.

„Kai girdi muziką gyvai, ji projekte dominuoja,  suvoki,  kaip stipriai ji įtakoja filmą. Aš jaučiau tas galingas emocijų bangas, kai romantiškas nuotaikas keitė didžiulės baimės nuojauta. Šis potyris nepalyginamas su jausmais, kurie apėmė kino teatre. Nuostabi patirtis“, – kalbėjo J.Cameronas po “Titanic Live“ premjeros prieš dvejus metus. 

„Nuostabu. Orkestras suteikė filmui tiek daug sielos. Tai patirti buvo nuostabu. Malonu buvo stebėti publikos reakciją – vidury filmo ji audringai palaikė orkestrą aplodismentais, juokėsi ir braukė ašaras, kai tam atėjo laikas. Dalintis su žmonėmis emocija – tuo gyvas atlikimas yra unikalus“, – dalijosi premjeros įspūdžiais įtakingas JAV muzikos kritikas Jonas Landau.

Bilietus platina „Bilietų pasaulis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.