Įdomiausi faktai apie filmą „Baris Sylas: Amerikos sukčius“, prikėlusį kultinį nusikaltėlį

Nutrūktgalviškumo nestokojantis aktorius Tom Cruise‘as vaidmenis renkasi labai paprastai – vyras tikina visuomet ieškantis įdomaus personažo, gero filmo režisieriaus ir galimybės filmavimo aikštelėje „lipti sienomis“. 

 Kadras iš filmo „Baris Sylas: Amerikos sukčius“.<br> Platintojų nuotr.
 Kadras iš filmo „Baris Sylas: Amerikos sukčius“.<br> Platintojų nuotr.
 Kadras iš filmo „Baris Sylas: Amerikos sukčius“.<br> Platintojų nuotr.
 Kadras iš filmo „Baris Sylas: Amerikos sukčius“.<br> Platintojų nuotr.
 Kadras iš filmo „Baris Sylas: Amerikos sukčius“.<br> Platintojų nuotr.
 Kadras iš filmo „Baris Sylas: Amerikos sukčius“.<br> Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 4, 2017, 10:25 AM

 

Naujausioje savo juostoje „Baris Sylas: Amerikos sukčius“ (angl. „American Made“), kuri šiuo metu rodoma šalies ekranuose, T.Cruise‘as pasilinksmino su kaupu – anot režisieriaus Dougo Limano, aktorius stačia galva puolė į triukus, kuriems buvo pasamdyti kaskadininkai, ir krimtosi negalėdamas visko atlikti pats. Štai dar keli įdomūs su filmu susiję faktai.

 

1. Nuo 2014-ųjų filmo „Baris Sylas: Amerikos sukčius“ scenarijus figūravo Holivudo „Juodajame sąraše“, tačiau tarp geidžiamiausių dar nesukurtų filmų.

 

2. Aktorius T.Cruise‘as garsėja pomėgiu filmavimo aikštelėje nesinaudoti dublerių ir kaskadininkų paslaugomis. Ne išimtis ir „Baris Sylas: Amerikos sukčius“. Filme yra scena, kurioje pagrindinis herojus palieka piloto kabiną norėdamas išmesti krovinį ir vėl grįžta prie šturvalo. Šią beprotišką sceną aktorius atliko savarankiškai, o šalia sėdėjęs filmo režisierius tikino manęs, jog „šunsnukiui ne visi namuose“.

 

3. Filmavimų metu dėl prastų oro sąlygų Andų kalnuose įvyko lėktuvo avarija, kurios metu žuvo du pilotai kaskadininkai. 10 minučių iki sudūžtant lėktuvui, aktorius T.Cruise‘as pilotavo sraigtasparnį ta pačia kryptimi, esant toms pačioms oro sąlygoms.

 

4. Vieno aviakatastrofoje žuvusio piloto artimieji filmo kūrėjus padavė į teismą, tikindami, jog nepatyręs pilotas buvo priverstas grįžti į filmavimo aikštelę nepaisant prastų oro sąlygų, kadangi darbai stipriai atsiliko nuo numatyto grafiko.

 

5. Pagrindinis filmo herojus Baris Sylas 1966-aisiais tapo jauniausiu visų laikų lėktuvo „Boeing 747“ pilotu. Tuo metu jam tebuvo 27-eri. Galiausiai, praradęs piloto licenziją vyras ėmėsi  narkotikų pervežimo ir tapo svarbia Medeljino kartelio figūra. 1976-1993 metais veiklą vykdęs kartelis valdė 80 proc. pasaulio kokaino rinkos, o jo pajamos siekė 60 mln. JAV dolerių per mėnesį.

 

6. Policijos stebimas Baris Sylas buvo kaltinamas narkotikų gabenimu ir prekyba, pinigų plovimu, ginklų kontrabanda, dalyvavimu Medeljino kartelyje.

 

7. Tai – antras D.Limano filmas, kuriame aktorius T.Cruise‘as atlieka pagrindinį vaidmenį (pirmasis – „Ties riba į rytojų“, 2014).

 

8. Iš pradžių filmas vadinosi „Mena“, miestelio, kuriame buvo įsikūręs Baris Sylas, vardu.

 

9. Filmavimų metu Džordžijos valstijoje esantis mažytis miestelis Ball Ground buvo paverstas tikslia Arkanzase esančio miestelio Mena kopija. Tai – didžiausia „transformacija“ vos 16 kv. km. užimančio miestelio Ball Ground istorijoje. 

 

10. „Baris Sylas: Amerikos sukčius“ – trečiasis biografinis aktoriaus T.Cruise‘o filmas. Pirmi du – „Gimęs liepos 4-ąją“ (1989) ir „Valkirija“ (2008).

 

Tikrais faktais paremta ir humoru prisodrinta istorija apie vieną garsiausių visų laikų sukčių Barį Sylą (akt. Tomas Cruise‘as) žiūrovą nukelia į 1966-uosius. Jos herojus tampa jauniausiu visų laikų lėktuvo „Boeing 747“ pilotu, tačiau komercinėse oro linijose jo karjera taip ir nesusiklosto. 

 

Bariui tai nė motais – apsukrus jaunuolis ima žaisti dvigubą žaidimą: jis tampa ne tik įtakingu narkotikų prekeiviu, tačiau ir FTB darbuotoju. Apsukriai pinigus plaunantis Baris imasi meistriškai manipuliuoti visais narkotikų karo žaidėjais ir savo asmeniniu žavesiu bei uosle pinigams susikrauna milijonus. 

 

Nuolat į smilkinį įremtas pistoletas, pabėgimai, kalėjimas ir pavydėtinas gebėjimas iš balos išlipti sausam Barį Sylą pavertė kultiniu XX amžiaus nusikaltėliu. Tačiau ar yra žaidimų, kurie niekuomet nesibaigia?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.