Filmo „Su meile, Saimonas“ istorijos autorę užgriuvo įspūdinga sėkmė

Kai komiška, nuoširdi ir jaudinanti drama „Su meile, Saimonas“ (orig. „Love, Simon“), adaptuota pagal rašytojos Becky Albertalli romaną „Simon vs. The Homo Sapiens Agenda“, netrukus pasirodys kinuose, tai bus mėnesius trukusios meilės šventės kulminacija visai filmo kūrybinei grupei ir, žinoma, ypatingas momentas pačiai Saimono kūrėjai.

 Rašytoja Becky Albertalli ir jos romanas „Simon vs. The Homo Sapiens Agenda“. <br> Platintojų nuotr.
 Rašytoja Becky Albertalli ir jos romanas „Simon vs. The Homo Sapiens Agenda“. <br> Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2018, 1:13 PM

Po daugybės specialių kino seansų ir informacijos apie filmą pasirodymo socialiniuose tinkluose, atrodo, kad naujas filmas yra tai, apie ką šiuo metu kalba jaunimas. Ir jis to vertas. Saimono meilės istorija yra neabejotinai vienas iš įdomiausių pasakojimų paaugliams per pastaruosius keletą metų.

„Manau, kad sunku žinoti kiek prireiks laiko viskam apgalvoti. Vis dar mėginu suprasti tą faktą, jog mano knyga tapo filmu“, – sakė B. Albertalli.

„Tai buvo labai įdomi patirtis, be abejo, buvo gerų ir blogų dienų, tačiau man labai pasisekė. Tai labai sėkmingi mano gyvenime metai, metai kuomet išbraukiau daugybę dalykų iš savo svajonių sąrašo, dalykų, apie kuriuos ankščiau net nebuvau pagalvojusi“, – prisipažino autorė.

Vienas tokių dalykų – Simono istorijos tęsinys, romanas „Leah on the Offbeat“, kuris užėmė pirmą vietą „New York Times“ dienraščio bestselerių sąraše. Kitas – filmo „Su meile, Saimonas“ pasaulinė premjera kino teatruose.

Vis dėlto, Simono-visata, kaip tai vadina Becky Albertalli, nebus išplėsta. Nors autorė kasdien sulaukia bent dešimties skaitytojų laiškų, prašančių tęsinio, Albertalli viešai pareiškė, kad „Leah on the Offbeat“ yra paskutinė šio pasaulio ir jo personažų istorija.

 

Šiuo metu autorė kartu su bendraautoriumi Adamu Silvera ruošiasi pristatyti naują knygą „Kas, jei tai mes“ (orig. „What If It‘s Us“). Spalio mėnesį knygynuose pasirodysiantis romantinis – tai komiškas pasakojimas, ne prastesnis už ankstesnius Albertalli kūrinius. Jo veiksmas vyksta šiuolaikiniame Niujorke. Tačiau kol romanas „Kas, jei tai mes“ dar nepasirodė knygynų lentynose, B.Albertalli visą savo dėmesį skiria filmo „Su meile, Saimonas“ renginiams.

Filmo „Su meile, Saimonas“ pagrindinis veikėjas šešiolikametis Saimonas Spieras (akt. Nick Robinson) mėgsta dramos būrelio repeticijas. Vaikinas turi tris geriausius draugus: Leah, Abby ir Nick, su kuriais praleidžia daug laiko. Jis taip pat nemažai laiko praleidžia su savo tėvais ir seserimi. Viskas atrodytų gana įprasta, vis dėlto, Saimonas jaučia potraukį tai pačiai lyčiai.

Saimonui suradus bendramintį internete, po daugybės susirašinėjimų elektroniniais laiškais pradeda rusenti jausmai, tačiau apie juos kalbėti nedrąsu.

Viskas dar labiau komplikuojasi, kai Saimono meilės laiškas pakliūna ne į tas rankas ir pasipelnyti sumanęs šantažuotojas grasina visą jo gyvenimą apversti aukštyn kojomis. Bandymas laviruoti tarp emocijų sumaišties ir derybos su šantažuotoju Saimoną įsuka į juokingų nesusipratimų, baimės ir gyvenimą keičiančių patirčių karuselę.

Komiška ir tuo pačiu metu jaudinanti drama „Su meile, Saimonas“ Lietuvos kinuose – nuo birželio 15 d.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.