Vilniaus knygų mugės viešnia – detektyvų meistrė Salla Simukka

Vasario mėnesio 19-22 dienomis vyksiančios Vilniaus knygų mugės tema – detektyvai. Visi šio literatūros žanro gerbėjai, apsilankę mugėje, turės galimybę susitikti su garsia detektyvų meistre iš Suomijos – Salla Simukka. Ši autorė, kurią pristato leidykla „Alma littera“, yra viena pagrindinių šių metų Vilniaus knygų mugės viešnių.

Rašytojos S.Simukkos detektyvai jau išversti į lietuvių kalbą.
Rašytojos S.Simukkos detektyvai jau išversti į lietuvių kalbą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2015, 12:08 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:13 PM

Suomių rašytoja S.Simukka yra populiarios trilogijos, į kurią teises šiuo metu yra įsigijusios net 47 šalys, autorė. Po pirmosios S.Simukkos trilogijos knygos „Raudona kaip kraujas“ pasirodymo vos per dvi savaites ji buvo pradėta versti į 18 kalbų. Kitos trilogijos dalys, tarp kurių „Balta kaip sniegas“ ir „Juoda kaip juodmedis“, taip pat susilaukė nemažo populiarumo visame pasaulyje. Lietuvių skaitytojai jau turi galimybę susipažinti su dviem trilogijos dalimis.

2013 metais ši jauna rašytoja buvo apdovanota prestižine Suomijoje Topelijaus premija, kuri skiriama už nuopelnus vaikų ir jaunimo literatūrai. S.Simukkos trilogiją mėgstama lyginti su rašytojo Stiego Larssono bestseleriu „Mergina su drakono tatuiruote“, o knygos stilius bei kalba, pasak kritikų, artimi Dano Browno knygoms.

Pati autorė prisipažįsta, kad idėja parašyti ją išgarsinusią trilogiją atėjo nelauktai: stovint knygyne ir renkantis knygas. S.Simukka pastebėjo, kad beveik visi trileriai bei detektyvai skirti arba paaugliams arba suaugusiems, bet beveik nėra šio žanro knygų jaunimui.

„Gera knyga tiesiog privalo turėti tai, kas skatintų ją skaityti toliau. Pavyzdžiui, detektyvuose, privalo būti daug netikėtumų ir intrigos, kad skaitytojas knygą perskaitytų nuo pradžios iki pabaigos – tiesiog verstų puslapius vieną po kito. Kito žanro kūriniuose tai gali būti įvairūs dalykai: įmantri romanų kalba, veikėjai, įdomi knygų struktūra ir t.t.“, – sakė S. Simukka.

Su suomių rašytoja S.Simukka skaitytojai kviečiami susitikti vasario 21 d., šeštadienį, 17 val. Susitikimą koordinuos žurnalistas Arnoldas Lukošius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.