Išaiškėjo, kuris Agathos Christie romanas populiariausias

Internetinis balsavimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 15 tūkst. žmonių iš viso pasaulio, patvirtino tai, ką daugelis jau žinojo. Pasak „The Guardian“ pačiu populiariausiu detektyvų karalienės kūriniu jos kūrybos gerbėjai išrinko „Dešimt negriukų“ („And Then There Were None“). Antroje vietoje atsidūrė „Žmogžudystė Rytų eksprese, o trečioji atiteko „Rodžerio Ekroido nužudymui“.

A.Christie nereikėjo laukti savo šlovės valandos. Vos išleisti jos detektyvai iš karto tapdavo bestseleriais.<br>britannica.com
A.Christie nereikėjo laukti savo šlovės valandos. Vos išleisti jos detektyvai iš karto tapdavo bestseleriais.<br>britannica.com
Viena iš daugelio populiaraus detektyvo ekranizacijų.<br>Filmo kadras.
Viena iš daugelio populiaraus detektyvo ekranizacijų.<br>Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 3, 2015, 5:26 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:06 PM

Balsavimas buvo surengtas rašytojos gimtadienio proga. Jis minimas rugsėjo 15 dieną. A.Christie anūkas Mathew Prichardas prisipažino, jog net neabejojo, kad apklausos rezultatai bus būtent tokie. „Tai vienas tų kūrinių, kuriais mano senelė ypač didžiavosi. Būčiau smarkiai nustebęs, jei pirmoje vietoje būtų atsidūrę ne „Dešimt negriukų“, o kuri nors kita jos knyga“, – sakė jis.

„Dešimt negriukų“ nepriklauso garsiausių rašytojos detektyvų serijoms apie seklį Erkiulį Puaro ar įžvalgiąją mis Marpl. Tai visai savarankiška istorija apie dešimtį įvairių profesijų, skirtingo amžiaus ir socialinio statuso žmonių, kurie kartu atsidūrė atokioje saloje. Gana keistomis aplinkybėmis jie pradeda žūti vienas po kito.

Ši knyga dažnai pavadinama komerciškai sėkmingiausiu visų laikų detektyvu. Visame pasaulyje parduota daugiau kaip šimtas milijonų egzempliorių. Pagal ją sukurtas ne vienas kino filmas, dar dažniau ji atgimsta teatro scenoje.

A.Christie nereikėjo laukti savo šlovės valandos. Vos išleisti jos detektyvai iš karto tapdavo bestseleriais. Pirmosios knygos pasirodė praėjusio amžiaus antrajame dešimtmetyje. O per visą savo gyvenimą rašytoja sukūrė apie aštuonias dešimtis romanų bei apsakymų rinkinių ir 19 pjesių. Jos knygos išverstos į daugiau nei 70 kalbų, o savo tiražais nusileidžia tik Biblijai ir Williamo Shakespeare'o kūriniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.