A. Christie kūrybos gerbėjai išrinko populiariausią jos romaną

„Dešimt negriukų“ išrinktas populiariausiu pasaulyje Agathos Christie detektyviniu romanu. Taip nutarė daugiau kaip 15 tūkstančių skaitytojų iš įvairių šalių, dalyvavę internetiniame balsavime, kurį britų rašytojos gerbėjai surengė jos gimimo 125-ųjų metinių proga. Antrojoje vietoje atsidūrė romanas „Žmogžudystė Rytų eksprese“, trečioji atiteko „Rodžerio Ekroido nužudymui“.

Rašytoja A.Christie didžiavosi savo romanu „Dešimt negriukų“.
Rašytoja A.Christie didžiavosi savo romanu „Dešimt negriukų“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2015, 3:33 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 11:46 AM

„Tai vienas tų kūrinių, kuriais mano senelė didžiavosi. Būčiau nustebęs, jei „Dešimt negriukų“ nebūtų laimėję – tai pelnyta pergalė“, – balsavimo rezultatus pakomentavo A.Christie anūkas Mathew Prichardas.

Internetinio balsavimo rezultatai patvirtino jau įsitvirtinusią nuomonę, kad „Dešimt negriukų“ – geriausia A.Christie knyga. Taip manė ir pati rašytoja. Pasaulyje jau parduota daugiau kaip šimtas milijonų romano egzempliorių ir jis laikomas vienu komerciškai sėkmingiausių detektyvų per visą istoriją.

Tačiau tik nedaugelis žino, kad politinio korektiškumo sumetimais 1939 metais pirmą kartą išleisto romano pavadinimas vėliau buvo pakeistas – jis buvo pavadintas „Ir nieko neliko“. 1943 metais A.Christie pagal romaną sukūrė pjesę tuo pačiu politiškai korektišku pavadinimu.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.