Kaune bus pristatyta knyga apie mafijos moteris

Neseniai pasirodė naujausia žurnalisto, rašytojo, lietuviškos mafijos tyrinėtojo Dailiaus Dargio knyga „Juodosios mafijos našlės“. Šįkart žinomas kriminalinių istorijų tyrinėtojas nusprendė praskleisti ir šeiminio Lietuvos nusikaltėlių gyvenimo širmą. Šeštojoje knygoje autorius gilinasi ir atskleidžia, ką reiškia būti mafijos veikėjo moterimi. Apklausęs 1990–2015 metais visoje Lietuvoje nuskambėjusių „tamsių“ arba neatskleistų bylų dalyves bei liudininkes, jis nuodugniai pateikia motinų, žmonų, meilužių, sugyventinių, vaikų motinų bei našlių paveikslus.

D.Dargis žinomas kaip Kauno kriminalinio pasaulio istorijos tyrinėtojas.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Dargis žinomas kaip Kauno kriminalinio pasaulio istorijos tyrinėtojas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 10:43 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:40 PM

Šįsyk autorius naujausią savo darbą dovanoja ne tik vyriškai auditorijai, bet ir moterims. Autorius teigia, kad šios knygos puslapiuose pateiktas informacijos rinkimas ir rašymas užtruko kone dešimtmetį. Kai kurios naujausioje D. Dargio knygoje aprašytos našlės, garsiausių Lietuvos mafijos autoritetų moterys ilgus metus nesutiko bendrauti su knygos autoriumi, tačiau tik po ilgų įkalbinėjimų nusprendė viešai atsiverti ir pateikė išskirtinius liudijimus ką reiškia būti mafiozo moterimi. Taigi, šioje knygoje ne vien tik kriminalinio pasaulio vyrų gyvenimo situacijos, bet ir šalia jų buvusių moterų gyvenimo būdo tradicijos, ašaros, skausmas, išskirtiniai laidotuvių papročiai.

Nors kruvinųjų 1990-ųjų nusikaltimų era baigėsi, tačiau, regis, gražios ir aplinkinių dėmesio nestokojančios moterys tebesižavi vyrais iš gangsterių pasaulio. Apie tai iliustruoja 2015-ųjų lapkritį vienu iš pačių juodžiausių tapęs vakaras „pupyčių“ popgrupės atlikėjai. Tąsyk Kaune įvykdyta kraupi, tačiau vis dar neatskleista žmogžudystė, kurios liudytoja ir tapo žavi blondinė. Šalia jos tame pačiame automobilyje nušautas šiuolaikiniams banditams priskiriamas vyras, kuris kelią į visagalio titulą bandė prasiskinti pačiais įvairiausiais būdais.

Kai kurios knygoje kalbintos našlės mano, kad jauni vyrai eina į banditų gaujas, nes vyrauja nuomonė, kad „bachūrai“ – labai patrauklūs ir seksualūs. Kodėl jaunos, žavios, išsilavinusios moterys pasirenka gyvenimą šalia gangsterio? O gal pasirenka jas? Ką apie išskirtinį, mažai žiniasklaidoje bei knygose aprašytą fenomeną mano su tuo susiję įvairių profesijų atstovai? Naujausios D. Dargio knygos puslapiuose savo įžvalgas pateikė siaubą kėlusių gaujų lyderius ilgai persekioję kriminalistai, su nusikaltėliais ir jų šeimomis bendravę psichologai, seksologai, morgų ir kitų įstaigų darbuotojai.

Daugiau apie autorių:

Dailius Dargis (g. 1978 m.) – daugiau kaip 20 metų spaudoje, internete savo rašinius skelbiantis žurnalistas, rašytojas, pastaruoju metu geriau žinomas kaip kriminalinių, dokumentinių knygų autorius. Per pastaruosius šešerius metus D. Dargis yra išleidęs penkias didžiulio skaitytojų dėmesio sulaukusias knygas – „Tikroji Daktarų istorija“ (2010, 2011 ir 2015 m. leidimai), „Kruvinasis mafijos maršrutas“ (2011 m.), „Vilniaus bomberio išpažintis“ (2013 m.), „Mafijos kronikos“ (2014 m.) ir „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“ (2015 m.).

Intriguojančios D. Dargio knygos kaskart sukelia šoką visuomenėje ir neretai aptariamos ne tik kalėjimų kamerose, bet ir aukščiausiuose teisėsaugos sluoksniuose. Pirmieji keturi autoriaus leidiniai pasakojo apie Lietuvos kriminalinius autoritetus. 2015 m. išleista autoriaus knyga sukėlė nemažą audrą tarp šalies milijonierių, oligarchų, nes buvo paviešinti tamsiausi jų biografijų faktai. Visos D. Dargio knygos iki šiolei buvo išpirktos daugiau kaip 100 000 egzempliorių tiražu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse veikiančiuose literatūros lietuvių kalba knygynuose.

D. Dargis 2014 metais TV3 eteryje (2016 metais net du kartus pakartotinai rodytas „Lietuvos ryto TV“ kanalu) kartu su prodiuserių kompanija ir serialų gamintoja „Videometra“ pristatė pirmąjį televizijos istorijoje lietuvišką atkuriamosios dokumentikos serialą „Mafijos kronikos“, kuriame atskleistos garsiausių XX amžiaus šalies organizuotų nusikalstamų susivienijimų lyderių paslaptys.

Oficialiai naujausia D. Dargio knyga bus pristatyta  Kaune gruodžio 14 d., 19.00 val. Kauno MEGA Vagos knygyne.

Daugiau informacijos apie naują D.Dargio knygą:

Facebooke: https://www.facebook.com/dailius.dargis/ Instagrame: https://www.instagram.com/dailius_dargis/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.