Skandalingoji Marina Abramovič – pristatomi jos meilės ir meno nuotykiai

Menų spaustuvės Infotekos knygų ketvirtadienyje – leidykla „Kitos knygos“ su Marinos Abramović memuarais „Eiti kiaurai sienas“.

 Menininkė Marina Abramovič.<br> Leidėjų nuotr.
 Menininkė Marina Abramovič.<br> Leidėjų nuotr.
 Knygos viršelis.<br> Leidėjų nuotr.
 Knygos viršelis.<br> Leidėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 1:55 PM, atnaujinta Jan 31, 2019, 2:14 PM

M. Abramović vertinama prieštaringai: vieniems ji kūrybinio įkvėpimo ir drąsos šaltinis, kitiems – šiuolaikinės meno industrijos simbolis. Treti žiūri į ją kaip į mokytoją ir naudojasi jos atrastu Abramović metodu – susikoncentruoti ir maksimaliai išgyventi dabarties momentą. Ketvirtiems menininkė – sėkminga žvaigždė, galinti sau leisti asistentus ir plastines operacijas. M. Abramović bendrauja ir su šamanais bei vienuoliais, ir su Lady Gaga... Ji yra moteris, kuri daro tai, ką nori, ir kai kam galbūt yra beribės vidinės laisvės ikona.

Memuaruose „Eiti kiaurai sienas“ M. Abramović atsiskleidžia daugybe briaunų ir apie savo gyvenimą – meiles, santykius su griežta motina, sėkmės ir nesėkmes – rašo labai atvirai. Knygoje apžvelgiama beveik penkis dešimtmečius trunkanti M. Abramović karjera bei išskirtinė gyvenimo istorija, padariusi didžiulę įtaką jos kūrybai. Jos gyvenimas nuo jo neatsiejami kūriniai – tai nuolatinis balansavimas ties baimės, skausmo, nuovargio ir pavojaus riba, kompromisų nepripažįstanti emocinės ir dvasinės transformacijos paieška.

Knygos pristatyme dalyvaus rašytoja ir filosofė Aušra Kaziliūnaitė ir menotyrininkė Laima Kreivytė. „Kitos knygos“ atveš ir pačių knygų, kurias galima bus įsigyti kiek pigiau. Infoteka pasirūpins šiltais gėrimais ir dokumentinio filmo apie M. Abramović „The Artist is Present“ (2012) ištraukomis.

Knyga pristatoma „Menų spaustuvėje“ sausio 31 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas