Kauno Sporto halės stogą kilnoja šventė „Grok, Jurgeli“

„Kaune turėsime dvi dienas rinkimų“, – šmaikštavo Kauno sporto halėje vykstančios šventės „Grok, Jurgeli“ personažas Rapolėlis (aktorius Arūnas Žemaitaitis).

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Masiokaitė

Oct 13, 2012, 8:40 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:19 AM

Šiuo metu vykstančios vienos mėgiamiausių ir populiariausių rudens švenčių – respublikinių kaimo kapelų varžytuvių metu žiūrovai turės išrinkti patį šauniausią, labiausiai širdis suvirpinusį liaudies muzikos kolektyvą.

Tačiau artėjančių Seimo rinkimų nuotaika jaučiasi ir šiame renginyje: į Sporto halę šį vakarą susirinko kaip niekada daug kandidatų iš įvairų politinių partijų.

Šiemet šauniausi muzikantai ir dainininkai iš visos Lietuvos varžosi jau 43 kartą. Šventė, šiemet alsuojanti tautos dainiaus Maironio dvasia, kasmet suburia per 200 atlikėjų bei tūkstančius liaudiškos muzikos gerbėjų, kurių per „Grok, Jurgeli“ gyvavimo metus užaugo jau kelios kartos.

Šiemet „Grok, Jurgeli 2012“ dalyvauja 8 kolektyvai – regioninių varžytuvių nugalėtojai, pelnę daugiausiai savo krašto žiūrovų simpatijų bei komisijos balsų, svečiuojasi žinomi šokių kolektyvai.

Liaudies tradicijomis bei papročiais nuspalvintas, nuotaikingas renginys Kaune – itin mėgstamas: Kauno sporto halės tribūnos – pilnutėlės, nemažai svečių renginį stebi ir susėdę prie staliukų parteryje.

Šiųmetėms kapelų varžytuvėms nuo scenos vadovauja aktoriai Birutė Prekevičiūtė ir Arūnas Žemaitaitis. Nuotaikingiems vedėjams nereikia įkalbinėti žiūrovų nei ploti, nei dainuoti drauge: nuo pirmųjų tradicinio „Grok, Jurgeli“ valso taktų tribūnose linguoja žiūrovai, šokių aikštelėje sukasi poros.

Iš visų 43 „Grok, Jurgeli“ renginių iki šiol būta gal vieno, kad jame nedalyvautų nenuilstančioji „Jurgelio“ siela, šeimininkė ir vedėja Stefa Navardaitienė. Nors šiemet S.Navardaitienės ant šventinės scenos nebuvo, tačiau renginyje nestinga šmaikštuolės vedėjos įvestų tradicijų: į dvi puses padalyti tribūnų žiūrovai plojimais ir šūksniais palaiko savos pusės liaudies muzikos kolektyvus.

Rinkti šauniausią kapelą galima metant į specialias dėžes bilietus ir pakvietimus su užrašytais patikusio kolektyvo pavadinimais.

Šventė „Grok, Jurgeli“, kurios metu skamba liaudiška muzika, puoselėjamos autentiškos lietuvių liaudies tradicijos bei papročiai, yra išugdžiusi ne vieną muzikantų ir ištikimų žiūrovų kartą.

Tradiciškai ji vyksta Kauno sporto halėje, tačiau organizatoriai jau užsimena apie planus kitąmet surengti dar didesnio masto renginį Kauno „Žalgirio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.