S. Jokužys: „Ieškokite gėrio ir grožio, nuodėmė pati mus suras“

Klaipėdietis Saulius Jokužys pakvietė į akto fotografijų parodą„Virpesiai“. Šitaip jis Kovo 8-osios proga suburia bičiulius ne pirmą

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 8, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:32 AM

Neseniai 60-metį atšventęs menininkas lieka ištikimas savo moto: „Visada ir visur ieškokite grožio ir gėrio, nuodėmė pati mus suras“.

Fotografijose S. Jokužio moterys tarsi ne šio, gal gražesnio, geresnio, saugesnio pasaulio būtybės: jos pulsuoja mistine šviesa ir seksualia energija. Jos apgaubtos keisto žėrėjimo, užlietos ryto spindulių ar vakarėjančios šviesos, įsuptos į mirgančią spalvų aureolę: dramatiškai raudoną, juodą ar panardintos į medaus spalvos ūką. Jų nuogybė daugiau angeliška negu provokuojanti.

Naująja paroda jis tęsia akto fotografijų ciklą „Nepažintas moters pasaulis“, kurį pradėjo prieš 35 metus.

S. Jokužys - Lietuvos fotomenininkų sąjungos garbės narys, leidyklos - spaustuvės vadovas, daugelio uostamiesčio renginių mecenatas, fotomenininkas, surengęs daugiau kaip 20 personalinių parodų Lietuvje ir užsienyje.

Anksčiau dirbęs fotoreporteriu, neseniai surengęs dokumentinės fotografijos iš senų archyvų parodą, pastaruoju metu S.Jokužys dažiniausiai imasi aktų. Jis juokauja, kad norint pagauti unikalų dangaus atspalvį, tektų anksti keltis ir nuolat dirbti. Su moterimis - paprasčiau: pozuoti jų gali pasikviesti sau tinkamu laiku.

„Moteris - tobulas Dievo kūrinys, vis dar Nepažintoji žemė. Ji ir gundytoja, ir slaugytoja vienu metu. Ant moterų laikosi pasaulis, tik ne visiems vyrams lengva tai pripažinti“, - sako A. Jokužys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.