Maestro V. Kernagio kūryba suskambo naujai

Penkeri metai – būtent tiek laiko prabėgo, kai maestro Vytautas Kernagis atsisveikino su savo klausytojais ir gerbėjais. Nepaisant to, Lietuvos dainiaus kūryba nebuvo pamiršta – jo baladės ir dainuojamosios poezijos kūriniai vis dar skamba televizijos, radijo eteriuose bei klausytojų širdyse. O skamba jos įvairiai, kartais naujai ir skleidžiasi kaip pavasario žiedai.

V. Kernagis atsisveikino su savo klausytojais ir gerbėjais, bet jo kūryba nepamiršta.<br>V. Ščiavinskas
V. Kernagis atsisveikino su savo klausytojais ir gerbėjais, bet jo kūryba nepamiršta.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2013, 10:25 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:58 PM

Pagerbti V. Kernagio atminimą ir jo kūrybą neseniai nusprendė eksperimentinio hiphopo grupė O2 iš Panevėžio. Tiesa, šį kartą atlikėjai gatvėms skirtus rimus paliko nuošalyje ir pasinėrė į dainuojamosios poezijos vandenis naujam gyvenimui prikeldami kadaise maestro atliktą jausmingą ir poetišką kūrinį „Purpurinis vakaras varva“.

Atlikėjai teigia, kad pompastiškumas ir sunkiai įkandamos variacijos ne jiems, todėl kūrinys išliko paprastas ir šiltas. Pirmiesiems dainos akordams gyvybės suteikia švelnus moteriškas vokalas, o kiek vėliau suskamba ir sodrus vyriškas balsas, kuris iki pat kūrinio pabaigos džiugina klausytojo ausis.

„Šis kūrinys daugiau nei eilinė baladė, jo dar vaikystėje klausydavausi su mama, – kalbėjo vienas grupės atlikėjų. – Tokį kūrinį sunku pamiršti, sunku jį keisti, todėl nusprendėme išlaikyti švelnią nuotaiką suteikdami dainai dar daugiau melodingumo. Sunku pasakyti, kada poezija virsta muzikos kūriniu, nes tarp žodžių ir natų kartais lieka tik tuštuma. Šį kartą turėtų būti kitaip. Lieka tik gultis ant grindinio ir stebėti žvaigždėtą dangų."

Dainos vizualinė versija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.