Vyksta medijų meno festivalis

Gegužės 7–24 dienomis Kaune vyksta tarptautinis festivalis „Medijų meno dienos 2013“, kurio metu visuomenei pristatomos medijų meno kūrybos tendencijos Lietuvos ir užsienio universitetuose.

Daugiau nuotraukų (0)

"Laikinoji sostinė"

May 11, 2013, 11:47 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:20 PM

Festivalio metu kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti fotografijų ir videomeno parodose, stebėti performansus ir instaliacijas, dalyvauti videofilmų peržiūrose, susitikimuose su meno kūrėjais ir viešose diskusijose.

Propaguos šiuolaikinį meną

„Pagrindinė festivalio idėja – propaguoti šiuolaikinį medijų meną ir supažindinti su kūrybos tendencijomis bei technologijomis.

Lietuvos ir užsienio studentai čia gali išbandyti savo, kaip menininkų, jėgas tarptautinėje vizualaus meno arenoje kartu su profesionaliais menininkais. Kuriamas savotiškas viešas forumas, kuriame meno praktikai, pedagogai dosniai dalijasi savo kūrybos rezultatais, o studentai tiesiogiai susipažįsta su garsiais šiuolaikinio medijų meno kūrėjais ir jų požiūriu į meną, kultūrą ir kūrybą“, – pasakojo vienas renginio organizatorių, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Šiuolaikinių menų katedros lektorius Remigijus Venckus.

Atidarė tarptautinę parodą

Gegužės 9-ąją vyko susitikimai su profesionaliais menininkais. Savo darbo paslaptimis dalijosi fotografė Regina Šulskytė, Kauno moksleivių techninės kūrybos centro studijos „Kadras“ vadovas Jonas Kuzminas ir meninės fotografijos studijos vadovė Tatjana Kuzmina, buvo galima apžiūrėti ir geriausius tarptautinio fotofilmų festivalio „Stop Frame“ darbus.

Vakar menų galerijoje „101“ atidaryta tarptautinė medijų meno paroda, kurioje eksponuojama ne tik VDU studentų kūryba, videokūriniai, bet ir Ukrainos fotomenininkų Anastasijos Mikhno ir Večeslavo Bezbarodovo darbai. Atidarymo metu atliktas BIONICS audiovizualinis performansas/instaliacija „Versus“, kuriame skaitmeninėmis technologijomis iš realios erdvės į virtualią perkeliamas vizualumas ir garsinės išraiškos.

Susitiks ir su kūrėjais

Festivalio lankytojai dar galės susitikti su gerai žinomais šiuolaikiniais menininkais. Gegužės 13-ąją 12 val. VDU Šiuolaikinių menų katedroje lankysis videomenininkas, Nacionalinės premijos laureatas Deimantas Narkevičius; gegužės 15 dieną 13 val. ten pat savo kūrybą pristatys videomenininkė Kristina Inčiūraitė, o paskutinę festivalio dieną, gegužės 24-ąją – skaitmeninio meno dailininkas Markusas Kasemaa (Estija).

Programoje numatyta ir daugiau parodų, performansų, filmų peržiūrų ir susitikimų.

Pirmasis Medijų meno dienų festivalis buvo surengtas 2011 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.