Meno galerijai ir jachtai klaipėdietis verslininkas suteikė dukterų vardus

Galeriją jis pavadino jaunesniosios dukters Rūtos vardu.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 17, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:44 PM

Jaukią meno salelę Danės upės krantinėje prieš ketverius įkūrė 54 klaipėdietis verslininkas Gintautas Kurlavičius. Langus gaminančios įmonės savininkas seniai puoselėjo tokią svajonę.

Galeriją jis pavadino jaunesniosios dukters Rūtos vardu.

„Kodėl Rūtų, o ne Rūtos? Ką žinai, gal tokiu gražiu vardu kada nors šauks ir mano anūkę“, - juokauja G. Kurlavičius.

„Rūtų galerijoje“ kas mėnesį rengiami Klaipėdos ir Lietuvos menininkų parodų atidarymai. Atidarymą parodos autorius paskelbia bronzinio varpo dūžiu, tuomet nuo jo kūrinių nuimamos iki tol darbus slėpusios ir paslapties suteikusios blizgančios skraistės.

Kieno parodos čia jau vyko, paprasta sužinoti pakėlus akis į viršų - lubose sumontuoti blokeliai su menininkų pavardėmis ir atvaizdais.

Ir tai - ne vieninteliai „Rūtų galerijos“ išskirtinumai. Šalia jos visuomet stovi pagal specialų užsakymą kalvio nukaldintas molbertas, o ant jo - kokio nors autoriaus darbas. Nuo vagysčių apsidrausta. Šaligatvyje eksponuojami ant drožlių plokščių menininkų specialiai nutapyti darbai.

Pedagogo diplomą turintis G. Kurlavičius, bendrovės „Uostamiesčio langai“ vadovas, nesigaili įkūręs meno galeriją, nors iš to didelių turtų nesusikrausi.

„Man smagu bendrauti su menininkais, pamatyti jų naujausius darbus ir kitiems parodyti. Neseniai galerijoje apsilankiusiems australams labai patiko klaipėdiečio skulptoriaus Svajūno Jurkaus kūrinys - jie jį nusipirko ir išsivežė į namus. Klaipėdiečiai taip pat puošia meno kūriniais savo namus“, - sako G. Kurlavičius.

Nenuskriausta ir 30 metų jo dukra Eglė, gyvenanti ir dirbanti Paryžiuje. Jos vardas išrašytas ant jachtos, kurią prieš aštuonetą metų įsigijo G. Kurlavičius ir su kuria mėgsta savaitgaliais skrosti Kuršių marių bangas ar skrieti Baltija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.