Vilniečius kvies žiūrėti kino po atviru dangumi

Vasarai persiritus į antrąją pusę projektas „Kinas po žvaigždėmis” kitą savaitę siūlo nepraleisti trijų filmų, kurie turėtų patikti įvairaus skonio žiūrovams.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Paskutinis

Jul 20, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:34 PM

Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kiemelyje nuo trečiadienio iki penktadienio publika galės pamatyti juostas „Samsara”, „Pi gyvenimas” ir „Mėnesienos karalystė”.

Šios šviesių emocijų kupinos juostos sužavėjo milijonus žiūrovų visame pasaulyje, rašo „Lietuvos rytas”.

Naudojo naujas technologijas

Liepos 24 d. publikos laukia unikali ir įspūdinga pusantros valandos trunkanti dokumentinė kelionė po gražiausias planetos vietas, vaizduojamas filme „Samsara”.

Juosta nufilmuota ypatinga kamera, pailginančia kadrų laiką, todėl atsiranda galimybė įprastose scenose pamatyti neįprastas, kerinčias detales ir mėgautis išskirtiniais vaizdais.

Naujausiomis technologijomis nufilmuotos „Samsaros” kūrėjai nukelia ne tik į nuostabiausius Žemės kampelius, bet ir siaubingų katastrofų vietas, parodo milžiniškų pramoninių kompleksų niūrumą, kvapą gniaužiantį gamtos stebuklų grožį. Šią kelionę papildo žavus muzikinis takelis.

Režisieriaus Rono Fricke filmas, kritikų vadinamas kino stebuklu, sukurtas žiūrėti dideliame ekrane, todėl nepraleiskite progos jo pamatyti liepos 24 d. 22 val. 30 min. ŠMC kiemelyje.

Kūrinys – itin vizualus

Ketvirtadienį žiūrovai išvys vieną nepriekaištingiausių praėjusių metų juostų „Pi gyvenimas”. Šis filmas – literatūrinio bestselerio ekranizacija, kurioje pasakojama istorija apie žmogaus ir gyvūno ryšį, apie tikėjimą, viltį, kovą už išlikimą.

Pagrindinis filmo veikėjas – paauglys Pi, zoologijos sodo prižiūrėtojo sūnus.

Vieną dieną šeima nusprendžia palikti gimtąją Indiją ir įsikurti Kanadoje.

Keliauti tenka jūra, o joje užklumpa nelaimė – audros mėtomas ir vėtomas laivas sudūžta.

Per stebuklą Pi atsiduria gelbėjimo valtyje – bengališkojo tigro, hienos, zebro ir orangutano draugijoje.

Kelis mėnesius beviltiškai dreifuojant vandenyne kiekvienas jų nori išlikti, tačiau niekas nežino, kuris gimė po laiminga žvaigžde.

Angas Lee, filmų „Kuprotas kalnas”, „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas” režisierius, už naujausią darbą „Pi gyvenimas” buvo įvertintas net keturiomis „Oskaro” statulėlėmis.

Įsitikinti šio filmo vizualumu ir patirti tikrą nuotykį žiūrovai galės liepos 25 d. 22 val. 30 min.

Žmogaus kelionė su gyvūnais

Liepos 26 d. bus parodytas naujausias, dviem „Oskarams” nominuotas režisieriaus Weso Andersono darbas „Mėnesienos karalystė”. Šis filmas atidarė 65-ąjį Kanų kino festivalį.

Pasakojimas nukelia į 1965-ųjų vasarą. Atokioje saloje prie Naujosios Anglijos pakrantės įsikūrusioje skautų stovykloje susipažinę dvylikamečiai pamilsta vienas kitą taip stipriai ir nuoširdžiai, kad nusprendžia pabėgti į laukinę gamtą. Suaugusieji pradeda įsimylėjėlių medžioklę.

Intelektuali drama, nušlakstyta ryškiais absurdo ir juodojo humoro atspalviais, pasak kino kritikų, – tikras gardėsis akims.

Režisierius, surinkęs talentingų ir žinomų aktorių ansamblį – Bruce’ą Willisą, Edwardą Nortoną, Billą Murray ir Tildą Swinton, leido jiems improvizuoti filmavimo aikštelėje, todėl kiekvienas personažas ypatingas ir savaip žavus.

Po filmavimo aktoriai sutartinai gyrė režisierių W.Andersoną už išmonę, humoro jausmą, darbo metodus.

Tai, pasak aktorių, padėjo sukurti gerą nuotaiką spinduliuojančią komediją, nufilmuotą juvelyriniu operatoriaus Roberto D.Yeomano stiliumi.

Pasisemti geros nuotaikos ir pasigrožėti stilinga komiška drama „Mėnesienos karalystė” galima šeštadienį 22 val. 30 min. Bilietas į šį filmą, kaip ir į visus „Kino po žvaigždėmis” seansus, kainuos 14 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.