V.Urmana debiutavo Veronos arenoje

Šeštadienį 15 tūkst. Veronos operos festivalio žiūrovų šaukė „Bravo!” lietuvei Violetai Urmanavičiūtei-Urmanai. Šįmet 100-metį mininčiame Veronos festivalyje primadona dainavo Amneris operoje „Aida”, kuria prasidėjo šios garsios, sutraukiančios publiką iš viso pasaulio šventės istorija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2013, 3:46 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:07 AM

Garsūs solistai – Fiorenza Cedolins, Ambrogio Maestri, Marco Berti, didingos istorinio spektaklio dekoracijos, imperijos laikų Veronos arena ir skaidrus dangus sukūrė nepamirštamą reginį, kuris baigėsi po pirmos valandos nakties.

Kiekvienam pasirodymui V.Urmana rengiasi kruopščiai, bet šįkart jai teko neįprasti iššūkiai. Violeta žengė į areną be repeticijų ir net nemačiusi spektaklio scenografijos. Taigi po sceną ji vaikščiojo kaip po nepažįstamą pasaulį.

„Labai jaudinausi, bet viskas pavyko sklandžiai”, – džiaugėsi solistė.

V.Urmana prisipažino, kad vengia dainuoti po atviru dangumi ir vis atsisakydavo Veronos operos festivalio pasiūlymų. Tačiau šįkart ji neatsispyrė pagundai grįžti prie kadaise dainuoto mecosoprano vaidmens jubiliejiniame Veronos festivalyje.

Po operos antrą valandą nakties spektaklio dalyviai susirinko į šventinę vakarienę, o jau sekmadienį Violetos mintys sukosi apie artėjančius spektaklius. Veronos arenoje jos laukia dar trys „Aidos”.

Rugpjūčio 15-ąją solistė čia dainuos kartu su Placido Domingo didžiųjų operos kompozitorių Giuseppe Verdi ir Richardo Wagnerio jubiliejams skirtame koncerte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.