A.Savicko tapybos paroda - iš privačios kolekcijos

Palangoje, Antano Mončio muziejuje, surengta šviesaus atminimo tapytojo

Parodos akimirkos.<br>G.Pilaičio nuotr.
Parodos akimirkos.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Aug 20, 2013, 3:31 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:35 PM

„Šie darbai sukaupti per daugelį metų. Kai kuriuos jų pirkau iš paties A.Savicko. Kai kuriuos įsigijau iš kitų žmonių. Septynios drobės pirktos ne Lietuvoje, o iš JAV gyvenančių tautiečių. Prieš porą dešimtmečių dailininkas svečiavosi už Atlanto. Ten nutapytus jo kūrinius įsigijo išeivijos lietuviai.

Kai kurie žmonės paseno, jų vaikams ir anūkams patinka kitokia tapyba, todėl jie nusprendė parduoti A.Savicko darbus“, - pasakoja Lietuvos dailininkų sąjungos garbės narys kolekcininkas E.Kolakauskas.

Kelių inžinieriaus namuose šalia Palangos sukaupta bene didžiausia šalyje kolekcija - beveik 700 Lietuvos menininkų kūrinių.

Prieš keletą metų „Klaipėdos galerijoje“ buvo pristatyta Kauno menininkų kūryba.

„Iš savo kolekcijos galėčiau surengti išeivijos dailininkų kūrybą. Juk pas mus kol kas geriau žinomi tik Arbit Blatas ir Vytautas Kasiulis. Pakaktų darbų atskiroms parodoms, kuriose galėčiau pristatyti Vilniaus ar Klaipėdos menininkus“, - sako E.Kolakauskas.

Kolekcininkas paprastai neperka paveikslų galerijose ar meno salonuose - beveik visi darbai įsigyti susipažinus, artimiau pabendravus su kūrėjais. Su daugeliu menininkų inžinierių sieja sielų giminystė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.