Festivalio „nowjapan '13“ svečias pristatė dainą Vilniui

Rugsėjo 10-15 d. į Vilnių jau penktą kartą grįžta didžiausias Baltijos šalyse tradicinės ir šiuolaikinės japonų kultūros festivalis „nowjapan“. Jo rengėjai kviečia atrasti klasikinę ir eksperimentinę Japonijos muziką, dalyvauti japonų menininkų parodose, paskaitose, netradiciniame „Pecha Kucha“ renginyje, kūrybinėse dirbtuvėse. Festivalį užbaigs persirengėlių konkurso „Cosplay“ dalyvių eitynės Vilniaus senamiesčiu.

Pirmasis festivalio svečias japonų atlikėjas H.Sakomizu pristatė dainą, įkvėptą pirmosios pažinties su Vilniumi.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Pirmasis festivalio svečias japonų atlikėjas H.Sakomizu pristatė dainą, įkvėptą pirmosios pažinties su Vilniumi.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-04 14:22, atnaujinta 2018-03-01 13:53

Trečiadienį festivalio programą pristatę rengėjai žadėjo, kad per japonų kultūros festivalį „nowjapan“ Vilnius ir Tokijas pulsuos vienu ritmu. Pirmasis festivalio svečias japonų atlikėjas Hideki Sakomizu pristatė dainą, įkvėptą pirmosios pažinties su Vilniumi.

Festivalis „nowjapan“ šiemet daugiausiai dėmesio ketina skirti muzikai. „Norime, kad festivalio lankytojai kuo plačiau pažintų šių dienų japonų muziką. Festivalio savaitę įvyks trys visiškai skirtingų muzikos stilių koncertai Vilniuje ir vienas papildomas koncertas Kaune“, - žadėjo festivalio organizatorius Sergejus Grigorjevas.

Jaunas "indie"muzikos atlikėjas  H.Sakomizu ir pianistas Yuki Deai rugsėjo 10 d. koncertuos Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

Rugsėjo 12 d. menų fabrike „Loftas“ bus galima išgirsti eksperimentinę japonų atlikėjų muziką bei dalyvauti netradiciniame „Pecha Kucha“ renginyje.

„Lietuvoje dar ne visiems žinomas „Pecha Kucha“ pavadinimas japonų kalba reiškia „trumpą pasiplepėjimą“. Tai yra tam tikra glausta pristatymo forma, kai kiekvieno pranešėjo pristatymas turi tilpti į 20 ekrane rodomų skaidrių ir trukti ne daugiau kaip 20 sekundžių vienai skaidrei pristatyti. Tokie renginiai paprastai vyksta neformalioje aplinkoje, visi pristatymai be galo skirtingi ir dinamiški, todėl svečiams nepabosta net klausantis jų ištisas valandas. Į „Pecha Kucha“ renginį kviečiame pranešėjus, Japoniją mačiusius iš visų pusių. Apie Tekančios saulės šalį pasakos meno atstovai, keliautojai, verslininkai, muzikantai“, - aiškino festivalio rengėjas S.Grigorjevas.

Rugsėjo 14 d. „nowjapan“ rengėjai kviečia į „Shimasho“ (liet. „Veikime!“) dieną sostinės Kongresų rūmuose, kurioje susilies tradicinė ir modernioji japonų kultūra. Tai - aktyvioji savaitgalio dalis. Tuomet vyks daugybė pasirodymų, parodų, svečių iš Japonijos vedamos paskaitos, kūrybinės dirbtuvės.

Vakare Kongresų rūmuose koncertuos japonų grupė „Hide-Hide“. Egzotiškais instrumentais - japoniška bambukine fleita ir japoniška tristyge bandža - du jauni, tačiau pasaulyje puikiai žinomi muzikantai atlieka ne tik tradicinę japonų muziką, bet ir interpretuoja garsiausius klasikos bei šiuolaikinės muzikos kūrinius.

Rugsėjo 15 d. - paskutinė festivalio „nowjapan“ diena, pavadinta „Mimasho“ (liet. „Matykime!“). Tą dieną vyks kasmet didžiausio festivalio lankytojų dėmesio sulaukiantis Japonijos populiariosios kultūros fenomenas - persirengėlių konkursas „Cosplay“. Jame varžosi ir išradingus kostiumus demonstruoja dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet ir čia atvykę užsienio svečiai.

Spalvingais kostiumais apsirengę dalyviai stengiasi kuo tiksliau įkūnyti pasirinktą garsių kompiuterinių žaidimų, japoniškos animacijos anime ar japoniškų komiksų manga personažą. Konkurso nugalėtojai laimi galimybę dalyvauti didžiuosiuose tarptautiniuose „Cosplay“ renginiuose.

Vietoj saliutų festivalis „nowjapan“ Vilniaus senamiestį nuspalvins įspūdingomis „Cosplay“ persirengėlių eitynėmis, kuriose kasmet dalyvauja daugiau nei 300 kostiumuotų personažų.

Plačiau apie festivalį

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.