Bulgarijoje gyvenanti Lietuvos menininkė surengė parodą gimtinėje

Šilutės rajone gimusi, Telšių taikomosios dailės technikumą baigusi

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 11, 2013, 5:29 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:51 AM

Dabar meno gerbėjai I.Lutinskaitės tapybos darbus gali apžiūrėti Klaipėdos „Rūtų“ galerijoje. Į parodos atidarymą gausiai susirinkę žiūrovai prisipažino pasiilgę tokių šiltų realistinių kūrinių - peizažų ir natirumortų.

„Kai paimu į rankas teptuką, tarsi sustoja laikas. Užmirštu viską aplink, pasineriu į ypatingą sielos būseną, kurioje gyvename aš ir mano kūrinys. Kuriu ramiai, susikaupusi, bandau spalvomis ir siužetais išreikšti įspūdžius, kurie nuo vaikystės, praleistos ant Kuršių marių kranto Ventės rage, Mingėje, yra giliai įsirėžę į namo atmintį. Tie įspūdžiai atkeliauja į namo drobes peizažais, sustingsta natiurmortuose“, – sako I.Lutinskaitė.

Menininkės teigimu, jai patinka tapyti seniai užmirštus, antika kvepiančius daiktus, senus žemėlapius, rankraščius, kompasus, smėlio laikrodžius: „Jie man – šiltumas, atvirumas, nuoširdus bendravimas, kurio taip trūksta šiais žmonių susvetimėjimo laikais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.