Šv.Jeronimo premija - P.Gasiuliui ir M.Loodusui

Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga (LLVS) Taikomosios dailės muziejuje  Vilniuje surengė Šv.Jeronimo - Tarptautinės vertėjų dienos šventę, kurioje vertėją iš anglų kalbos Povilą Gasiulį ir lietuvių literatūros vertėją į estų kalbą Mihkelį Loodusą apdovanojo Šv.Jeronimo premija.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2013, 8:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:24 PM

Šv.Jeronimo premija Biržuose gyvenančiam užsienio grožinės ir humanitarinės literatūros vertėjui į lietuvių kalbą P.Gasiuliui įteikta už ištikimybę amerikiečių literatūros meistrams Johnui Dos Passosui ir  Kurtui Vonnegutui, už puikiai perteiktą originalą, individualizuotą įvairių socialinių sluoksnių kalbą, žargoną.

M.Loodusui Šv.Jeronimo premija skirta už meniškai ir profesionaliai išverstus lietuvių literatūros kūrinius, už ilgametį dėmesį, atsidavimą lietuvių literatūrai ir rūpestį jos sklaida Estijoje.

Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos 2005 m. įsteigta Šv.Jeronimo premija užsienio grožinės ir humanitarinės literatūros vertėjui į lietuvių kalbą skiriama už profesionalius ir meniškus pastarųjų trejų metų vertimus, meninio vertimo teorijos ir kritikos nuopelnus, vertėjų ugdymą. Premija siekiama pripažinti ir skatinti vertėjo kaip menininko darbą ir indėlį į Lietuvos kultūrą, literatūrą ir kalbą, kultūrų dialogą, pasaulio elitinės literatūros leidybą, kelti literatūros vertėjų profesijos prestižą.

Šv.Jeronimo premija lietuvių literatūros vertėjui į užsienio kalbą, įsteigta 2006 m. kartu su Kultūros ministerija, siekiama įvertinti ir skatinti lietuvių literatūros vertėjų darbą ir indėlį į tarptautinius kultūros mainus, Lietuvos kultūros sklaidą užsienyje, patrauklaus Lietuvos įvaizdžio kūrimą.

Šv.Jeronimo premiją už vertimus į lietuvių kalbą yra pelnę Pranas Bieliauskas, Irena Balčiūnienė, Valdas V. Petrauskas, Ramunė Ramunienė, Laimantas Jonušys, Diana Bučiūtė, Lionginas Pažūsis, Irena Aleksaitė.

Šv. Jeronimo premijos vertėjui į užsienio kalbą laureatais yra tapę Mrjana Bračko, Pietro U. Dini, Talridas Rullis, Markusas Roduneris,  Cornelius Hellis, Elizabeth Novickas, Georgijus Jefremovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.