Kavą ir poeziją suvienys renginys „Tai – aš, prie kavos“

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ ir kavos išsinešti tinklas „Coffee Inn“ rengia staigmeną poezijos gerbėjams: spalio 13 d. nuo 14 valandos penkiose sostinės kavinėse „Coffee Inn“ skirtingu metu skambės penkių Lietuvos bardų muzika ir bus skaitomos garsių poetų eilės.

Kavinėse „Coffee Inn“ skambės penkių Lietuvos bardų muzika ir bus skaitomos garsių poetų eilės.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Kavinėse „Coffee Inn“ skambės penkių Lietuvos bardų muzika ir bus skaitomos garsių poetų eilės.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 9:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:04 AM

Renginys „Tai – aš, prie kavos“ paminės artėjančio festivalio „Tai – aš“ pradžią ir suteiks galimybę miestiečiui, užsukusiam išgerti kavos, pasimėgauti poezija. Bardų, tokių kaip Akvilė Vervečkaitė, Povilas Girdenis, Giedrius Arbačiauskas, Gedas Lukšas ir kiti, perdainuojamos ir deklamuojamos garsių Lietuvos poetų eilės kas pusvalandį skambės penkiose sostinės kavinėsė „Coffee Inn“.

Renginys prasidės 14 valandą Vilniaus gatvėje esančioje „Cofee Inn“ kavinėje, kurioje Gedas Lukšas deklamuos ir gros Marcelijaus Martinaičio tekstus. Po pusvalandžio poezijos gerbėjai turės dešimt minučių pakeisti vietą ir persikelti į Gedimino prospektą – čia, kitoje kavinėje „Coffee Inn“, kurios adresas – Gedimino pr. 2 – nuo 14 val. 40 min. taip pat skambės poezija.

Kai vėl praeis pusvalandis, 15 val. 20 min., koncertas įvyks Pilies g. 3 esančioje „Coffee Inn“ kavinėje. Ten poeziją deklamuos ir gros A.Vervečkaitė. 16 valandą, Pilies g. 22, Rimo Buroko tekstus skaitys ir gros P.Girdenis, o 16 val. 40 min. – Vokiečių g. 18 esančioje kavinėje „Coffee Inn“ .G.Arbačiauskas gros ir deklamuos poeto Henriko Radausko eiles. Renginyje „Tai – aš, prie kavos“ taip pat skambės ne tik klasikinių poetų, bet ir bardų kūryba.

„Tai – aš, prie kavos“ – sekmadienio sprendimas einantiems pro šalį, užsukusiems kavos ar užkietėjusiems dainuojamosios poezijos gerbėjams. Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, šiemet rengiamas jau vienuoliktą kartą, oficialiai bus atidarytas  spalio 14 dieną: 10 valandą Vilniaus mokytojų namuose bus iškelta festivalio vėliava.

Spalio 15 d. 18 val. Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje vyks koncertas poetui M.Martinaičiui atminti, kuriame dalyvaus dainų autoriai ir atlikėjai Domantas Razauskas, Gediminas Storpirštis, Vytautas V. Landsbergis, Mindaugas Ancevičius, poetas Rimvydas Stankevičius ir kiti.

Be tradicija tapusių jaunųjų bardų „Naktinėjimų“ Mokytojų namų svetainėje ir gausybės koncertų įvairiuose Lietuvos miestuose, šiemet festivalis stebins naujovėmis – Andriaus Kulikausko kuruojama dainuojamosios poezijos diskoteka „Šis tas netikėto“, kurioje įvairių bardų gyvai atliekamą kūrybą lydės elektronikos garsai, ir pigesniais bilietais į didžiuosius festivalio koncertus Vilniuje ir Kaune.

„Taip, šiais metais bilietai į koncertus bus pigesni. Taip sudarysime galimybę gerą muziką išgirsti daugiau žmonių“, – tvirtino vienas  festivalio rengėjų Juozas Žitkauskas.

Į tradicija tapusį koncertą  „Naktinėjimus“  iki spalio 14 dienos festivalio interneto svetainėje gali registruotis visi jaunieji dainuojamosios poezijos kūrėjai, kurie savo muzika nori pasidalyti su kitais ir smagiai „panaktinėti“ Vilniaus mokytojų namų svetainėje spalio 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.