LRT Lietuvai ir Europai transliuos tarptautinį pianistų konkursą iš Prancūzijos

Neseniai Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje koncertavęs violončelės virtuozas Leonardas Elschenbroichas liko sužavėtas savo rečitalio įrašo, kurį darė LRT, kokybe. Grįžęs po gastrolių išskirtinio talento italų kilmės violončelininkas rašė: „Esu daug dirbęs su Vokietijos radijo transliuotojais ir Britanijos visuomeniniu transliuotoju BBC, tačiau LRT radijo darbuotojų profesionalumas darant mano rečitalio Vilniuje įrašą mane sužavėjo. Tai buvo vienas geriausių mano girdėtų įrašų, turint galvoje garsą ir kokybę. Labai tikiuosi, kad jūsų radijas dalyvaus visuose Filharmonijos rečitaliuose, jei tektų sugrįžti į Vilnių kitąmet.“ Įrodyti profesionalumą dirbdama su aukščiausios prabos muzikantais LRT turės galimybę ir šią savaitę, kai LRT Lietuvai ir Europai tiesiogiai transliuos neeilinį muzikos renginį. LRT kūrybinė grupė jau rytoj išvyksta į Prancūziją, kur šeštadienį vyks IV tarptautinis Europos pianistų konkursas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-16 12:52, atnaujinta 2018-02-21 03:08

Šį pusmetį Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujanti Lietuva pakviesta pirmininkauti ir Europos pianistų konkursui, kuris jau ketvirtą kartą rengiamas Normandijos Kano mieste. Spalio 19 dieną vyksiantį konkurso finalą nuo 21 val. 30 min. tiesiogiai transliuos nacionalinio transliuotojo televizijos kanalas LRT Kultūra ir radijo kanalas LRT Klasika. LRT transliaciją priims ir kitų Europos šalių klausytojai ir žiūrovai.

IV Europos pianistų konkurso dalyvių atrankos nuo birželio mėnesio vyko Londono, Paryžiaus, Milano, Maskvos, Berlyno ir Vilniaus koncertų salėse.

Konkursui pirmininkaujančios Lietuvos muzikos kultūra bus ypač akcentuojama: pusfinalių dalyviai gros su Čiurlionio kvartetu, o finalininkai – su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Fortepijono katedros vedėjas prof. Jurgis Karnavičius dalyvauja konkurso vertinimo komisijoje.

Kas dvejus metus vykstantis Europos pianistų konkursas talentingiausiems atlikėjams suteikia tarptautinės karjeros galimybes, atveria kelius į geriausias koncertų sales. Konkurso nugalėtojams ir ryškiausiems dalyviams bus surengtos tarptautinės koncertų turnė; nugalėtojai bus apdovanoti ir piniginėmis premijomis.

„Tikimės, kad konkursas taps puikia meninių atradimų vieta, skirtingos kilmės, tačiau bendrų kultūrinių šaknų atlikėjų prisistatymo platforma, impulsu pažinti savo kaimynus – juk mes visi esame vienos Europos šeimos nariai“, – teigia Europos pianistų konkurso pirmininkas Yves Robert.

Konkurse atrankose dalyvavo pianistai iš 27 Europos Sąjungos šalių, taip pat jaunieji pianistai iš Baltarusijos, Bosnijos, Gruzijos, Moldovos, Makedonijos, Juodkalnijos, Rusijos, Serbijos ir Ukrainos. Į konkursą buvo atrinkti 20 atlikėjų, tarp jų ir lietuvis Paulius Rudokas.

Išbandyti pajėgumus tarptautinėje arenoje LRT kilnojamajai TV stočiai ir ją aptarnaujančiam kūrybiniam personalui jau yra tekę prieš dvejus metus Strasbūre vykusiame "Musica liberat" („Muzika laisvei“) pasaulinio garso žvaigždžių koncerte, kuriame dalyvavo Gidonas Kremeris, Jevgenijus Kisinas, Miša Maiskis, Marta Argerich ir kamerinis orkestras „Kremerata Baltica“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.