Menininkai nubrauks dulkes nuo V.Kudirkos palikimo

Lietuvos muzikų sąjunga kviečia į renginių ciklą „Susitikimai Vilniaus rotušėje“. Šį sekmadienį, sausio 19 d., 16 val. įvyks popietė, skirta Lietuvos didžiavyriui dr. Vincui Kudirkai.

Aktorė V.Kochanskytė.
Aktorė V.Kochanskytė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2014, 11:38 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:27 AM

V.Kudirka – išskirtinė asmenybė Lietuvos valstybės istorijoje ir kultūroje. Aktorės Virginijos Kochanskytės, pianistės Ingos Maknavičienės, styginių kvarteto „Musica Libera“ ir dainininko Liudo Mikalausko parengta programa kviečia naujai atrasti nepelnytai primirštą kūrėją – rašytoją, poetą, publicistą, muziką, valstybininką, himno autorių.

Popietės programa – tai proga išgirsti retai atliekamus V.Kudirkos muzikinius bei literatūrinius kūrinius ir prisiliesti prie iškilaus kūrėjo gyvenimo. V.Kudirkos kūryboje skelbiamos tiesos yra suaugusios su mūsų istorija, lūkesčiais, išbandymais. Jo kūryboje slypi galia, auginanti mus kaip žmones ir kaip lietuvius.

„Būdamas tik mėgėjas kompozitorius, tik tarp kitų darbų imdavęsis jį traukiančios fortepijono kūrybos ir čia naudojęs liaudies dainų motyvus, V.Kudirka istoriškai tapo mūsų nacionalinės muzikos pradininku“, – rašo prof. Vytautas Landsbergis natų sąsiuvinio „Vincas Kudirka „Muzikos valandos“ įvade.

Prof. Vytautas Kubilius yra pasakęs, kad V. Kudirka – viena iš uolų, ant kurios laikosi ne tik lietuvių kalba, kultūra, bet ir valstybingumas.

Popietės „Žmogaus misterija. Dedikacija Vincui Kudirkai“  programoje: V.Kudirkos eilės, proza, satyros, prisiminimai, laiškai, instrumentiniai kūriniai, Česlovo Sasnausko daina „Karvelėli“ (žodžiai V. Kudirkos), dainos. Ji skirta V.Kudirkos gimimo 155-osioms ir laikraščio „Varpas“ steigimo 125-osioms metinėms.

Įėjimas nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.