R.Kazlas stato spektaklį apie samurajaus nužudymą

Menų spaustuvėje gegužės

R.Kazlas stato spektaklį su "Cezario grupe".<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Kazlas stato spektaklį su "Cezario grupe".<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-16 13:56, atnaujinta 2018-02-14 14:37

Žiūrovai jau turėjo galimybę susipažinti su R.Kazlo režisuotais darbais pagal Hermaną Melville'į ir Kristijoną Donelaitį, tačiau šis darbas - pirmasis, kurį aktorius tik režisuoja, pats nepasirodydamas scenoje.

Spektaklio veiksmas rutuliojasi aplink vieno samurajaus nužudymą. Šio įvykio liudininkai - medkirtys, vienuolis, sargybinis, plėšikas, samurajaus uošvė, žmona ir jo vėlė - pasakoja skirtingas nusikaltimo versijas.

Režisieriaus R.Kazlo teigimu, japonų rašytoją domina meno esmės, vyro ir moters, rojaus ir pragaro, ramybės ir vidinės laisvės temos.

„Šis nedidelės apimties, bet didis kūrinys yra tarsi „akutagaviškos“ variacijos žmogaus, mirties, meilės, išbandymų, vienatvės ir kūrybos temomis. Man ši novelė pasirodė labai dėkinga teatrui, joje glūdi nemažos režisūrinės ir aktorinės galimybės, jas stengsimės atskleisti spektaklyje“, - sako spektaklio režisierius.

Tai yra pirmasis šio japonų rašytojo kūrybos perkėlimas į Lietuvos sceną.

Pastatymo kostiumus ir scenovaizdį kuria kostiumų dailininkė Neringa Keršulytė ir scenografė Elvita Brazdylytė. Spektaklį planuojama pristatyti Vilniaus, Panevėžio ir Šiaulių publikai. Premjera sostinės „Menų spaustuvėje“ numatoma gegužės 3-4 dienomis.

Japonų rašytojas R. Akutagawa XX amžiaus pradžioje išvystė trumpo japoniško apsakymo žanrą. Rašytojo vardu yra pavadinta viena prestižiškiausių Japonijos literatūros premijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.